Британія допоможе Україні позбутися залежності від ядерного палива з РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Британія допоможе Україні позбутися залежності від ядерного палива з РФ

Британія допоможе Україні позбутися залежності від ядерного палива з РФ
Джерело:  online.ua

Британія допоможе Україні позбутися залежності від ядерного палива з РФ. Для цього буде надано кредит на суму 225 млн євро.

Джерело: Sky News

Британія допоможе Україні позбутися російської залежності

Міністр енергетики Великої Британії Грант Шаппс під час візиту до України заявив, що Велика Британія надасть кредитні гарантії на суму 192 млн фунтів (225 млн євро), щоб зміцнити енергетичну безпеку України та допомогти у позбавленні залежності від ядерного палива з РФ.

У рамках угоди британська компанія Urenco надаватиме українській національній компанії "Енергоатом" послуги зі збагачення урану, які є життєво важливими для ядерного палива.

Лондон надасть кредитні гарантії "Енергоатому" через британське експортно-кредитне агентство "UK Export Finance".

Британський уряд вважає, що це зміцнить енергетичну безпеку України і допоможе покласти край залежності країни від ядерних послуг і ядерного палива з РФ, а також сприятиме подальшій ізоляції Володимира Путіна.

Під час свого візиту в Україну Шаппс зустрівся з високопоставленими українськими міністрами та представниками енергетичної галузі, а також відвідав електростанцію, яка перебуває на ремонті після пошкоджень, завданих російськими бомбардуваннями.

За даними Департаменту енергетичної безпеки та Net Zero, новий кредит збільшить невійськову фінансову допомогу Великобританії Україні майже до 5 млрд фунтів (майже 6 млрд євро).

Росія взимку атакуватиме українську енергосистему

17 серпня розвідка Великої Британії повідомила, що Росія, напевно, взимку буде атакувати українські об'єкти енергетичної інфраструктури, але Україна до цього готується.

Перед цим ЗМІ повідомляли, що Україна близька до укладення угоди з Болгарією щодо купівлі двох ядерних реакторів російського виробництва та іншого критично важливого енергетичного обладнання.

Глава Міненерго звернувся до усіх українців і зазначив, що енергосистема нашої країни буде готова до зими і є всі необхідні ресурси для того, щоб пройти опалювальний сезон без відключень електроенергії.

Але, як наголосив Галущенко, не виключені і наслідки ворожих терористичних атак, які спрогнозувати Україна не може.

Мета ворога — досягти блекауту в Україні. Минулої зими ми багато чого навчилися з погляду втримання енергосистеми, але удари ворога можуть бути модифіковані... Якщо і будуть відключення світла, то вони будуть наслідком атак на нашу енергосистему і матимуть тимчасовий характер, — розповів голова Міненерго.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?