Британія екстрено попереджає про ризик хімічних і біологічних атак
Категорія
Світ
Дата публікації

Британія екстрено попереджає про ризик хімічних і біологічних атак

Британія екстрено попереджає про ризик хімічних і біологічних атак
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства оборони Британії Бен Уоллес звернувся до британців та міжнародної спільноти з екстреним попередженням — він офіційно повідомив, що країна зазнає підвищеного ризику хімічної та біологічної атаки через "розлад світового порядку", оскільки чимало країн почали ігнорувати міжнародні правила. За словами Уоллеса, інтернет може бути винним у зростаючій загрозі з огляду на те, що ті, хто налаштований на використання хімічної зброї проти своїх опонентів, можуть знайти необхідну інформацію в інтернеті. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  Times.

 "У глобальному сенсі я вважаю, що існує зростаюча загроза хімічної або біологічної атаки. Залежить від того, що виявиться під рукою у людей, які користуються інтернетом", — наголосив очільник британського відомства.

 Окрім того, Бен Уоллес попередив про можливу небезпеку з боку біоінженерії та синтетичної біології.

"Думаю, до теперішнього часу вони вже в принципі існують, але я не впевнений, що їх використовують в повній мірі. Дуже складно передбачити, за яким сценарієм це піде", — підкреслив міністр.

За словами Уоллеса, отруєння у Солсбері підтвердило той факт, що необхідна підготовка більшої кількості поліцейських для реагування на хімічні та біологічні атаки.

Варто нагадати про те, що 20 грудня 2020 року лідер Британії Борис Джонсон заявив, що вводить локдаун для понад 16 млн мешканців Англії та відмовляється послабити карантинні обмеження на Різдво через виявлення нового штаму коронавірусу, який на 70% більш заразний, ніж звичайний.

"З новим штамом пов’язують стрімке зростання кількості заражень, що спостерігається в Англії останні 2 тижні. Хоча Джонсон та експерти переконані, що вакцина все одно буде ефективною, а штам не створює більшого ризику ускладнень та смертей, уряд вирішив вдатися до рішучих заходів", — писали тоді британські медіа.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вчені озвучили нове термінове попередження. За їхніми словами, новий штам коронавірусу, який нещодавно виявили у Великій Британії, може бути небезпечний, зокрема, для дітей. Науковці вважають, що, враховуючи характер мутації,  можна очікувати, що буде більше інфікованих дітей. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?