Вчені нарешті відповіли, для кого може бути небезпечним новий штам коронавірусу
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені нарешті відповіли, для кого може бути небезпечним новий штам коронавірусу

Вчені нарешті відповіли, для кого може бути небезпечним новий штам коронавірусу
Джерело:  online.ua

Науковці з урядової консультативної групи щодо нових і виникаючих респіраторних вірусів (NERVTAG) озвучили міжнародній спільноті термінове попередження. За їхніми словами, новий штам коронавірусу, який нещодавно виявили у Великій Британії, може бути небезпечний, зокрема, для дітей. Представники організації наголошують, що, враховуючи характер мутації, можна очікувати, що буде більше інфікованих дітей. Про це інформує  ONLINE.UA з посиланням на агенцію Reuters.

"Зараз ми впевнені, що цей вид вірусу має перевагу в передачі перед іншими варіантами вірусів, які зараз є у Великій Британії", — заявив Пітер Хорбі, професор Оксфордського університету та представник NERVTAG.

Ніл Фергюсон, професор та епідеміолог з інфекційних хвороб Імперського коледжу Лондона, а також член NERVTAG звернув увагу на те, що новий штам коронавірусу має вищу схильність заражати дітей.

"Ми не встановили жодної причинності щодо цього, але ми можемо це побачити в даних. Нам потрібно буде зібрати більше даних, щоб побачити, як вірус поводитиметься в майбутньому", — наголосив вчений.

Венді Барклай, ще одна професорка NERVTAG і фахівчиня з вірусології Imperial, сказала, що серед мутацій у новому варіанті є зміни способу проникнення в клітини людини, що може означати, що "діти, можливо, будуть однаково сприйнятливі до цього вірусу, як дорослі".

"Отже, з огляду на схеми їх змішування, припускаємо, що більше дітей заразиться", — попередила експертка.

Як уже згадувалося раніше, виникнення мутованого варіанту SARS-CoV-2, який, за словами науковців, є на 70% заразнішим, ніж попередні штами у Великій Британії, спонукало деякі країни закрити свої кордони з Англією та підштовхнуло владу ввести жорсткіший локдаун у Різдвяний період.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що посольство України у Великій Британії невідкладно звернулося до усіх українців  з проханням тимчасово утриматися від поїздок до Лондона та південно-східної Англії через виявлений там мутований штам коронавірусу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?