Влада терміново звернулася до усіх українців через новий штам коронавірусу
Категорія
Україна
Дата публікації

Влада терміново звернулася до усіх українців через новий штам коронавірусу

Влада терміново звернулася до усіх українців через новий штам коронавірусу
Джерело:  online.ua

Новини про виявлення нового штаму коронавірусу, який на 70% заразніший за звичайний COVID-19, за лічені години сколихнули усю міжнародну спільноту. Так, на стрімке загострення ситуації з пандемією у світі також оперативно відреагував офіційний Київ, оскільки посольство України у Великій Британії екстрено звернулося до усіх українців із закликом тимчасово утриматися від поїздок до Лондона та південно-східної Англії через виявлений там мутований штам коронавірусу. Це зазначається у заяві посольства на його Facebook-сторінці, передає ONLINE.UA.

"У зв’язку із загостренням епідемічної ситуації, пов’язаної з поширенням в окремих регіонах Сполученого Королівства захворювання, викликаного новим типом коронавірусу (2019-nCoV), посольство України рекомендує громадянам України тимчасово утриматися від поїздок до Лондона та південно-східної Англії, де, починаючи з 20.12.2020, запроваджено четверту категорію (Tier4) локального локдауну", — заявили українські дипломати.

Окрім того, наголошується, що українцям, які наразі занходяться у районах, де найбільше уражених коронавірусом, рекомендується бути уважними та обережними й в жодному разі не ігнорувати вимоги місцевих органів влади, а також відстежувати інформацію про розвиток подійна офіційних сайтах. Дипломати нагадують, що у разі виникнення обставин, які вимагають терміново консульського реагування, українськми громадянам радять невідкладно звертатися до посольства.

Як уже згадувалося раніше, 20 грудня лідер Великої Британії Борис Джонсон офіційно повідомив про запровадження локдауну для частини Англії і скасування обіцяних послаблень на Різдво у зв’язку з виявленням нового штаму коронавірусу, що на 70% заразніший, ніж звичайний. Що важливо розуміти, виявлення такого штаму вже підтвердили у Нідерландах, Данії та Італії. Окрім того, щонайменш 18 країн Європи оголосили про тимчасову заборону рейсів з Британії. Також 21 грудня стало відомо, що Рада Європи екстрено проведе засідання через новий штам COVID-19.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ВООЗ нарешті відреагувала на повідомлення про новий штам коронавірусу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?