ВООЗ нарешті відреагувала на повідомлення про новий штам коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

ВООЗ нарешті відреагувала на повідомлення про новий штам коронавірусу

ВООЗ нарешті відреагувала на повідомлення про новий штам коронавірусу
Джерело:  online.ua

Всесвітня організація охорони здоров'я офіційно відреагувала на повідомлення про поширення нового штаму коронавірусу, який, за попередніми даними, є на 70% заразнішим за звичайний COVID-19. ВООЗ заспокоїла міжнародну спільноту, заявивши, що наразі перебуває у тісному контакті з керівними органами Великої Британії та намагається тримати ситуацію під контролем. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

"Ми тримаємо тісний контакт з офіційними особами Британії. Вони продовжать ділитися з нами інформацією і результатами своїх аналізів і досліджень", — йдеться в офіційному повідомленні ВООЗ.

Представники Організації радять мешканцям Британії використовувати усі засоби захисту, щоб заблокувати розповсюдження хвороби, а також не забувати дотримуватися рекомендацій влади.

Не можна також не згадати про те, що вже 21 грудня Рада Євросоюзу планує зібратися на термінову нараду через стрімке поширення нового штаму коронавіруса, який виявили в Великій Британії, Данії, Нідерландах і Австрії. Нараду скликають представники ФРН. Політики хочуть детально обговорити координаціяюз реагування на мутований вірус. Окрім того, відомо, що паралельно в Лондоні на екстрену нараду збереться надзвичайний комітет Cobra уряду Великої Британії, керувати нарадою буде особисто прем’єр-міністр Борис Джонсон. Обговорять рішення десятка країн обмежити транспортне сполучення з королівством.

Нагадаємо, що 20 грудня британський лідер Борис Джонсон заявив, що вводить локдаун для понад 16 млн мешканців Англії та відмовляється послабити карантинні обмеження на Різдво через виявлення нового штаму коронавірусу, який на 70% більш заразний, ніж звичайний.

"З новим штамом пов’язують стрімке зростання кількості заражень, що спостерігається в Англії останні 2 тижні. Хоча Джонсон та експерти переконані, що вакцина все одно буде ефективною, а штам не створює більшого ризику ускладнень та смертей, уряд вирішив вдатися до рішучих заходів", — йдеться в повідомленні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ВООЗ пояснила  особливості нового виду коронавіруса, знайденого в Британії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?