ВООЗ пояснила особливості нового виду коронавірусу, знайденого у Великій Британії
Категорія
Світ
Дата публікації

ВООЗ пояснила особливості нового виду коронавірусу, знайденого у Великій Британії

ВООЗ пояснила особливості нового виду коронавірусу, знайденого у Великій Британії
Джерело:  online.ua

Британські медики нещодавно виявили новий різновид коронавірусу, який поширюється країною. Представники Всесвітньої організації охорони здоров'я наголосили, що ця трохи відмінна інфекція не оцінюється як більш небезпечна. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Sky News.

За словами спецпредставника ВООЗ з питань COVID-19 Девіда Наварро, новий різновид не змінить ситуацію у країні.

"(Цей тип) більш заразний, але не виглядає небезпечним. Дані змушують передбачати, що це радикально не змінить пріоритети у боротьбі з вірусом в Об'єднаному Королівстві", - наголосив Наварро.

Водночас у ВООЗ закликали людей до пильності в умовах, що постійно змінюються.

Міністерство охорони здоров'я королівство підтвердило, що фахівці зареєстрували близько тисячі випадків нового коронавірусу. Міністр Метт Хенкок додав, він може бути пов'язаний зі стрімким поширенням інфекції на південному сході Англії.

Саме від офіційного Лондона представництво ВООЗ отримало перші відомості про новий тип коронавірусу.

Нагадаємо, від початку пандемії Велика Британія стала однією з найбільш уражених країн Європи, там підтвердили станом на кінець 2020 року 1,8 мільйона діагнозів. Кількість смертей сягнула вже понад 64 тисячі.

З COVID-19 боровся навіть прем'єр-мінстр королівства Борис Джонсон, він провів кілька ночей у реанімації та зрештою одужав.

Як повідомляв ONLINE.UA, Міністерство охорони здоров’я визначило, скільки українців торкнуться перші хвилі масової вакцинації проти коронавірусу COVID-19. Міністр Максим Степанов стверджує, що йдеться про 21 мільйон осіб. За його словами, йдеться про безкоштовне щеплення перш за все для груп ризику.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?