МОЗ оголосило про безкоштовне щеплення від коронавірусу для мільйонів українців
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ оголосило про безкоштовне щеплення від коронавірусу для мільйонів українців

МОЗ оголосило про безкоштовне щеплення від коронавірусу для мільйонів українців
Джерело:  online.ua

Міністерство охорони здоров'я визначило, скільки українців торкнуться перші хвилі масової вакцинації проти коронавірусу COVID-19. Міністр Максим Степанов стверджує, що йдеться про 21 мільйон осіб. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг посадовця у вівторок, 15 грудня.

За його словами, йдеться про безкоштовне щеплення перш за все для груп ризику.

"Міністерство охорони здоров'я розробило чіткий план вакцинації і визначило групи людей, яких ми зобов'язані вакцинувати за рахунок держави. Таких людей майже 21 млн. Ми вважаємо, що, в першу чергу, необхідно вакцинувати медпрацівників, бійців ООС, людей, які перебувають в інтернатах, будинках для людей похилого віку, працівників освіти, Нацполіції, Нацгвардії, людей старше 60 років, людей з супутніми захворюваннями", - пояснив Степанов.

Також нещодавно прем'єр-міністр Денис Шмигаль відзначив, що в Україні можна буде отримати препарат-вакцину як безкоштовно, так і за гроші, якщо для цього буде потреба. Він нагадав, перш за все медикаменти отримають медики, правоохоронці, військовослужбовці та представники соціальних структур.

Нагадаємо, станом на ранок 15 грудня по всій Україні встановили 909 082 діагнози коронавірусу COVID-19, за попередню добу нових 8 416.

У МОЗ прогнозують, що вакцину в Україну почнуть постачати навесні 2021 року. Масову кампанію із щеплення планують на квітень чи травень, залежно від періоду надходження перших партій препарату.

Як повідомляв ONLINE.UA, на території Сполучених Штатів вранці у понеділок, 14 грудня (за місцевим часом), почалася кампанія з масової вакцинації проти коронавірусу COVID-19. Першим пацієнтом, яка пройшла щеплення, стала нью-йоркська медсестра. За оприлюдненими даними, робітниця реанімаційного відділення Сандра Ліндсі отримала препарат компаній Pfizer та BioNTech, найпершу вакцину, яка пройшла усі необхідні клінічні випробування міжнародного рівня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?