США офіційно розпочали масову вакцинацію проти коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

США офіційно розпочали масову вакцинацію проти коронавірусу

США офіційно розпочали масову вакцинацію проти коронавірусу
Джерело:  online.ua

На території Сполучених Штатів вранці у понеділок, 14 грудня (за місцевим часом), почалася кампанія з масової вакцинації проти коронавірусу COVID-19. Першим пацієнтом, яка пройшла щеплення, стала нью-йоркська медсестра. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на USA Today.

За оприлюдненими даними, робітниця реанімаційного відділення Сандра Ліндсі отримала препарат компаній Pfizer та BioNTech, найпершу вакцину, яка пройшла усі необхідні клінічні випробування міжнародного рівня.

"Я готова. Зробімо це", - наголосила медсестра перед отриманням щеплення.

Ліндсі після пояснила, що мала надзвичайне полегшення після того, як отримала препарат. Вона хотіла б своїм вчинком надати "суспільству впевненість у безпечності вакцини".

"Я сподіваюся, що це початок і кінець дуже болючого періоду нашої історії", - резюмувала американка.

На надзвичайну подію в історії Сполучених Штатів відреагував поки що чинний президент Дональд Трамп. Він стверджує, що це велика перемога для всього людства.

"Першу вакцину введено. Вітаю США! Вітаю СВІТ!" - оголосив політик у Twitter.

Сполучені Штати буквально за кілька місяців стали лідером світу за епідемічними показниками. Нещодавно кількість зареєстрованих жертв COVID-19 перевищила кількість американських військовослужбовців, які загинули у Другій світовій війні.

Що цікаво, сам Трамп відмовився отримувати вакцину попри офіційний старт вакцинації 14 грудня і той факт, що посадовці його рівня мають первинний доступ до препаратів у подібних ситуаціях.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент дотримувався дещо іншої думки. Наприклад, у вересні він прямо стверджував, що готовий буквально стати першим громадянином Сполучених Штатів, який зробить щеплення. На тлі виборів президента він обіцяв американцям, що надзвичайно ефективну вакцину ухвалять вже до кінця осени, однак цього не сталося.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?