Трамп відмовився від своєї обіцянки про вакцину проти коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп відмовився від своєї обіцянки про вакцину проти коронавірусу

Трамп відмовився від своєї обіцянки про вакцину проти коронавірусу
Джерело:  online.ua

Американський президент Дональд Трамп раптово відмовився приймати вакцину проти коронавірусу COVID-19. Він стверджує, що готовий почекати й використати препарат пізніше. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter політика-республіканця.

За його словами, без надзвичайної необхідності представники Білого дому можуть почекати, хоча мають первинний доступ до вакцини.

"Люди, які працюють у Білому домі, повинні отримати доступ до вакцини дещо пізніше в рамках програми, якщо в цьому немає особливої необхідності. Я попросив, щоб ця поправка була зроблена. Я не планую робити щеплення, але сподіваюся зробити це у відповідний час", - пояснив Трамп.

Раніше президент дотримувався дещо іншої думки. Наприклад, у вересні він прямо стверджував, що готовий буквально стати першим громадянином Сполучених Штатів, який зробить щеплення.

"Я хочу, щоб була вакцина, яка працює. Мене не турбує, якщо її зробить хтось інший, я зніму перед ними капелюха", - говорив тоді Трамп, як його процитувала спікерка.

На тлі виборів президента він обіцяв американцям, що надзвичайно ефективну вакцину ухвалять вже до кінця осени, однак цього не сталося.

Наразі відомо, що 13 грудня у США затвердили право на використання вакцини проєкту Pfizer. Вже у понеділок, 14 грудня, почнеться масова вакцинація і топпосадовці отримають перший доступ до неї. Тобто фактично Трамп відмовився від щеплення, коли по всьому світу починається довгоочікувана кампанія з вакцинації.

Як повідомляв ONLINE.UA, 13 грудня стало відомо, що чинний очільник Білого дому Дональд Трамп несподівано для всіх пригрозив накласти вето на оборонний бюджет, який минулого тижня схвалив Конгрес Штатів. Що важливо розуміти, оборонний бюджет США на 2021 рік містить й нові санкції проти російських газопроводів Nord Stream-2 та "Турецький потік".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?