Трамп пригрозив заблокувати нові санкції США проти Північного потоку-2
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп пригрозив заблокувати нові санкції США проти Північного потоку-2

Трамп пригрозив заблокувати нові санкції США проти Північного потоку-2
Джерело:  online.ua

11 грудня міжнародну спільноту приголомшила неочікувана новина — стало відомо про те, що команда російського президента Володимира Путіна відновила будівництво скандального газогону "Північний потік-2". Про це заявили представники компанії Nord Stream 2 AG (оператор будівництва газопроводу). Наразі відомо, що роботи з укладання труби у винятковій економічній зоні Німеччини вестиме баржа "Фортуна". Уже 13 грудня стало відомо, що чинний очільник Білого дому Дональд Трамп несподівано для всіх пригрозив накласти вето на оборонний бюджет, який минулого тижня схвалив Конгрес Штатів. Що важливо розуміти, оборонний бюджет США на 2021 рік містить й нові санкції проти російських газопроводів Nord Stream-2 та "Турецький потік". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на допис політика у Twitter.

Американський лідер вимагає включити у оборонний бюджет норму про скасування захисту технологічних компаній від судових позовів за розміщення, видалення або модерування користувацького контенту.

"Більше всіх від нашого оборонного бюджету виграє Китай! Я накладу вето!" — пригрозив Дональд Трамп на своїх сторінках в соціальних мережах.

Однак поки чинний президент не пояснив, як йому вдасться зберегти нові санкції проти команди очільника Кремля Володимира Путіна, якщо він накладе вето на оборонний бюджет. Варто звернути увагу на те, що раніше Трамп завжди підтримував боротьбу проти Nord Stream 2 AG. Що важливо розуміти, нові санкції передбачають покарання для компаній, що залучені до будь-яких "трубоукладальних робіт" (включно з підготовкою майданчика, облаштуванням траншеї, дослідженням морського дна, розміщенням щебеню – ним трубу "засипають" на дні – чи будь-якими іншими роботами з трубами).

Як уже згадувалося раніше, під санкційний удар цього разу потраплять компанії, які будуть надавати РФ послуги страхування та перестрахування трубоукладальних суден, а також компанії, які надають "послуги або сприяють технологічній модернізації трубоукладальних суден, встановленню на них зварювального обладнання, їх дооснащенню або швартуванню" та компанії, що надають "послуги тестування, перевірки або сертифікації, необхідні для роботи газогону "Північний потік-2".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Дональд Трамп заявив, що не визнає перемогу Джо Байдена та буде боротися за президентське крісло.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?