Британія готова передати свої літаки Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Британія готова передати свої літаки Україні

Британія готова передати свої літаки Україні
Джерело:  online.ua

Британський лідер Ріші Сунак наказав очільнику Міноборони Британії Бена Воллеса вивчити питання про те, які літаки офіційний Лондон міг би передати Збройним силам України.

Джерело:  Sky News

Ріші Сунак підтвердив, що Британія може передати літаки Україні

Прем'єр-міністр доручив міністру оборони дослідити, які літаки ми могли б надати, але, щоб було зрозуміло, це довгострокове рішення, а не короткострокова допомога, яка зараз найбільше потрібна Україні, - розповів журналістам речник прем'єра.

Він також звернув увагу на те, що команда Ріші Сунака вважає правильним надавати як необхідну зараз зброю, таку як танки Challenger, додаткові гармати, засоби дальньої дії, які допоможуть Україні знищувати ворога на полі бою, так і дивитися на середньострокову і довгострокову перспективу, щоб забезпечити Україну всіма можливостями, яких вона потребує.

Як відомо, нещодавно британський лідер офіційно заявив про намір Лондона тренувати українських пілотів та зробити все можливе, щоб вони могли літати на літаках стандарту НАТО.

Очевидно, що ми хочемо, щоб це почалося якомога швидше. Я думаю, що ми прагнемо зробити все можливе, щоб навчити цих пілотів якомога швидше. Але це складна військова техніка. І, як ви знаєте, нинішній період підготовки британських пілотів становить близько п'яти років, - наголосив представник прем'єрм-міністра Великої Британії.

Чи може Україна отримати винищувачі від західних партнерів

Що важливо розуміти, прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький нещодавно офіційно повідомив, що надання Збройним силам України багатоцільових винищувачів F-16 чи іншої авіації можливе лише у тісній координації з іншими союзниками по НАТО, як це було у випадку танків Leopard 2.

Однак 30 січня Польща заявила, що готова все-такики передати ЗСУ винищувачі.

За словами німецького лідера Олафа Шольца, питання про можливе надання Україні винищувачів наразі у Німеччині ніхто навіть не обговорює.

Глава МЗС Нідерландів Вопке Хукстра заявив, що у його країни "немає табу" на обговорення запиту про F-16, якби такий надійшов від України, а в уряді Словаччини прямо говорили про плани віддати Україні радянські МіГ-29.

27 січня секретар РНБО Олексій Данілов натякнув, що незабаром наші воїни зможуть отримати від міжнародних партнерів багатофункціональний легкий винищувач F-16.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?