Британія готова відправити винищувачі до Європи в обмін на передачу Україні радянських літаків
Категорія
Політика
Дата публікації

Британія готова відправити винищувачі до Європи в обмін на передачу Україні радянських літаків

Британія готова відправити винищувачі до Європи в обмін на передачу Україні радянських літаків
Джерело:  online.ua

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес сказав, що може допомогти з поставкою винищувачів іншим країнам, якщо ті нададуть радянські літаки Україні.

Джерело: CNN з посиланням на Бена Воллеса

Винищувачі для України

Очільник Міноборони Британії в останньому інтерв’ю зазначив, що Британія може відправити винищувачі тим країнам Європи, які постачатимуть Україні свої радянські літаки.

Він додав, що країна допоможе забезпеченням повітряного прикриття, щоб компенсувати втрату літаків.

Велика Британія готова постачати винищувачі своїм європейським союзникам, щоб вони, у свою чергу, могли відправити в Україну старі радянські винищувачі, заявив міністр оборони Великої Британії Бен Воллес у сьогоднішній розмові з Times Radio.

На думку Воллеса, найшвидший спосіб для України отримати винищувачі — це отримати їх від тих країн Європи, які мають радянські МіГ- 29 або Су-24.

Міністр оборони країни додав, що Велика Британія працює над відновленням своїх запасів боєприпасів, зазначивши, що наразі ці запаси вичерпані у зв’язку зі вторгненням Росії в Україну.

Ця війна в Україні та те, як Росія воює, показали всьому Заходу, що наші запаси протягом останніх трьох десятиліть зазнали основного удару у скороченні оборони, тому ми маємо їх відновити, – сказав Воллес для Sky News.

Британія не готова надати Україні сучасні літаки

До цього міністр оборони Британії Воллес зазначав, що країна поки не збирається постачати свої власні літаки Typhoon Україні в короткостроковій перспективі.

Він додав, що Британія зможе передати Україні сучасні винищувачі, але тільки після закінчення війни.

Воллес стверджує, що літаки Typhoon "занадто складні" для українських пілотів, адже щоб літати на них та підтримувати у належному стані потрібно буде розмістити на землі сотні британських військових, до чого Велика Британія поки не готова.

Міністерство оборони Британії вже розпочало навчання українських пілотів на своїх винищувачах, на що, за словами британських чиновників, можуть знадобитися роки. На думку президента Володимира Зеленського, це може відбутися набагато швидше.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?