Європарламент закликав надати Україні сучасні літаки і необхідну зброю
Категорія
Політика
Дата публікації

Європарламент закликав надати Україні сучасні літаки і необхідну зброю

Європарламент закликав надати Україні сучасні літаки і необхідну зброю
Джерело:  online.ua

16 лютого Європарламент ухвалив резолюцію з закликом серйозно розглянути питання щодо передачі Україні винищувачів, вертольотів, ракетних систем і боєприпасів.

Джерело: Європарламент

Європарламент прийняв резолюцію до річниці вторгнення РФ

Резолюція присвячена річниці війни Росії проти України. Євродепутати засудили агресію Москви та підтвердили свою солідарність з народом і владою України.

За резолюцію проголосували 444 депутатів, 26 - проти, 37 - утрималися.

Депутати також закликали підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно.

Також у резолюції закликають серйозно розглянути питання про постачання Києву західних винищувачів і гелікоптерів, відповідних ракетних систем і значного збільшення поставок боєприпасів.

Україна повинна бути здатною не тільки захистити себе, але й відновити повний контроль над усією своєю міжнародно визнаною територією, - вказано у резолюції.

Європарламент закликав прийняти десятий пакет санкцій проти РФ

Євродепутати закликали прийняти новий пакет санкцій проти РФ до кінця лютого та розширити сферу його впливу.

На думку євродепутатів, санкції повинні бути більш ефективними, а країни ЄС повинні зробити більше для блокування будь-яких спроб обійти ці обмежувальні заходи.

Парламент також підкреслив, що вторгнення РФ в Україну змінило геополітичну ситуацію в Європі, «що вимагає від ЄС сміливих, сміливих і комплексних політичних, безпекових і фінансових рішень».

Вони також закликають Україну, Комісію та Раду працювати над початком переговорів про вступ цього року, підкреслюючи при цьому, що вступ до ЄС також залишається процесом, заснованим на заслугах із дотриманням відповідних процедур та умовних критеріїв, - вказали у Європарламенті.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?