На річницю вторгнення армії РФ в ООН ухвалять резолюцію про суверенітет України — AP
Категорія
Політика
Дата публікації

На річницю вторгнення армії РФ в ООН ухвалять резолюцію про суверенітет України — AP

На річницю вторгнення армії РФ в ООН ухвалять резолюцію про суверенітет України — AP
Джерело:  online.ua

Країни-члени ООН, що підтримують Україну у її боротьбі проти кремлівської агресії, до річниці злочинного вторгнення армії РФ поширили проект резолюції про суверенітет та територіальну цілісність України. 

Джерело:  Associated Press

Друзі України в ООН підготували відповідь на кремлівську агресію

Відомо, що проект резолюції має назву "Принципи, що лежать в основі всеосяжного, справедливого та міцного миру в Україні".

За інформацією видання,  резолюція, що пропонується, ширша і менш деталізована, ніж мирний план з 10 пунктів, який президент України Володимир Зеленський озвучив на листопадовому саміті Групи 20 найбільших економік світу.

Це було навмисне рішення України та її прихильників, щоб спробувати заручитися максимальною підтримкою, коли резолюцію буде поставлено на голосування, заявили дипломати ООН на умовах анонімності.

У той же час, вслід за Бразилією, президенти Аргентини та Колумбії Альберто Фернандес та Густаво Петро виступили за активізацію заходів щодо досягнення припинення вогню в Україні. На їхню думку, для цього необхідно "подвоїти дипломатичні зусилля".

Як вважають глави двох держав, війна дозволила США зміцнити НАТО, а також знову об'єднати Європу в рамках гегемоністської суперечки з Китаєм.

У зв'язку з цим Фернандес та Петро закликають активізувати дипломатичні зусилля для встановлення припинення вогню та проведення мирних переговорів відповідно до прохань Генерального секретаря Організації Об'єднаних Націй (ООН), Папи Франциска або президентів Аргентини, Колумбії та Бразилії.

Автори матеріалу також підтримують ініціативи щодо переслідування винних у воєнних злочинах в Україні в рамках Міжнародного кримінального суду.

На їхню думку, потрібно зуміти сформулювати спільну відповідь гуманітарної допомоги та справедливого відновлення України, яка не поглиблює відносини залежності та політики блоків.

При цьому у статті практично не згадується Росія як агресор, який розв'язав війну.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?