США відреагували на пропозицію Бразилії щодо Росії й згадали Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

США відреагували на пропозицію Бразилії щодо Росії й згадали Зеленського

США відреагували на пропозицію Бразилії щодо Росії й згадали Зеленського
Джерело:  online.ua

Команда американського лідера Джо Байдена відкинула пропозицію глави Бразилії Луїса Сілви стосовно створення групи країн для мирних переговорів про припинення війни в Україні. Офіційний Вашингтон звертає увагу на те, що рішення про доречність перемовин з Кремлем повинен ухвалювати винятково український президент Володимир Зеленський.

Джерело:  брифінг у Білому домі

У Байдена відкинули пропозицію Бразилії стосовно Росії

Як відомо, нещодавно очільник Бразилії запропонував себе у якості посередника на переговорах між офіційними Києвом та Москвою.

Окрім того, Сілва виступив із пропозицією про створення групи країн для перемовин про мир в Україні.

Адміністрація Джо Байденапропозиції Бразилії не оцінила, нагадавши владі країни, що винятково Зеленський має право вирішити, чи хоче він починати перемовини з Кремлем.

США будуть підтримувати Україну, щоб вона могла досягти успіху на полі бою і щоб, якщо і коли президент Зеленський вирішить, що настав час вести переговори та сісти за стіл, щоб вирішити це питання дипломатично, він міг зробити це за максимально сильної позиції, такої, яка стане вагомою у переговорах...Як неодноразово казав президент Байден: "Нічого про Україну без України", - нагадав Бразилії координатор Ради національної безпеки у Білому домі Джона Кірбі.

Що відомо про намагання РФ розпочати переговори з Україною

Нещодавно, секретар РНБО Олексій Данілов попередив, що команда російського диктатора Володимира Путіна уже почала "благати" про перемовини за допомогою посередників, однак офіційний Київ висунув у відповідь 4 прості вимоги:

  1. Звільнити всі українські території, які наразі є тимчасово окупованими;

  2. Відповідальність через трибунал тих людей, які затіяли війну, які вбивають дітей, літніх людей, жінок, які до військової справи не мають жодного стосунку;

  3. Гарантії безпеки України;

  4. Відповідальність.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?