Британія і Канада підтримали санкції проти каналів Медведчука в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Британія і Канада підтримали санкції проти каналів Медведчука в Україні

Британія і Канада підтримали санкції проти каналів Медведчука в Україні
Джерело:  online.ua

Представники урядів Великої Британії та Канади похвалили українську владу за введення санкцій проти людей олігарха Віктора Медведчука, пов’язаного напрямку з Володимиром Путіним — політичними та сімейними зв’язками. Офіційні Лондон і Оттава привітали заходи, спрямовані проти російської дезінформації. Про це повідомляє ONLINE.UA, посилаючись на оголошення посольств обох країн у Києві.

За оприлюдненими даними, британська сторона привітала рішення влади України.

“Посол Великої Британії Мелінда Сіммонс привітала зусилля України з протидії дезінформації та гарантії захисту свободи медіа”, - наголосило посольство.

У Канаді своєю чергою звернули увагу на важке становище, в якому Україна бореться проти сьогоденних викликів.

“Канада визнає, що виклики з якими стикається Україна в цій гібридній війні, були їй нав’язані. Ми підтримуємо застосування Україною легальних механізмів задля збереження суверенітету, зберігаючи свободу преси”, - оголосили в дипмісії країни.

Нагадаємо, під санкційне рішення Ради національної безпеки та оборони потрапив народний депутат Тарас Козак, який номінально володів трьома каналами, асоційованими з Медведчуком - ZIK, NewsOne, “112 Україна”. Таким чином вони були заблоковані, а Нацрада з питань телебачення та радіомовлення заборонила їхню роботу в телеефірі України.

Наразі Мінкульт звернувся до адміністрації YouTube для блокування відповідних каналів медіаактивів Медведчука, які продовжують роботу на відеохостингу.

У Росії це передбачувано назвали порушенням свободи слова, однак західні партнери явно чи опосередковано привітали рішення Києва для приборкання кремлівської пропаганди.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Володимир Зеленський терміново зустрівся з послами країн "Великої сімки" та Європейського Союзу в Україні, щоб особисто пояснити їм рішення щодо санкцій проти трьох телеканалів. Український лідер відзначив роботу Служби безпеки України саме в боротьбі з небезпекою російської агресії в інформпросторі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?