Британія оголосить про навчання українських пілотів та надання далекобійної зброї
Категорія
Світ
Дата публікації

Британія оголосить про навчання українських пілотів та надання далекобійної зброї

Британія оголосить про навчання українських пілотів та надання далекобійної зброї
Джерело:  online.ua

Під час візиту президента України Володимира Зеленського до Великої Британії, прем’єр-міністр Ріші Сунак оголосить про плани навчати українських пілотів, а також про наміри поставити Україні далекобійної зброї.

Джерело: The Guardian

Британія розширить навчання українських військових

Повідомляється, що Сунак розширить навчання, яке пропонує Велика Британія. Туди включать пілотів винищувачів і морську піхоту, «щоб забезпечити Україну армією, здатною захищати її інтереси в майбутньому».

2014 року Велика Британія забезпечує важливу підготовку українських сил, дозволяючи їм захищати свою країну, захищати свій суверенітет і боротися за свою територію, - сказав Сунак.

За даними Даунінг-стріт, за програмою навчання у Великій Британії, за останні шість місяців у бойову готовність було приведено 10 000 українських військових, а цього року вона підвищить кваліфікацію ще 20 000 українських солдатів.

Зазначається, що Велика Британія продовжить працювати з українськими збройними силами та міжнародним співтовариством, щоб розширити програму у 2023 році.

Під час свого візиту Зеленський виступить у Палаті громад, відвідає прем’єр-міністра Великої Британії Ріші Сунака на Даунінг-стріт, а пізніше здійснить візит до українських військових, які проходять навчання на південному заході Англії.

Нагадаємо, що минулого тижня українські війська прибули до Великої Британії, щоб розпочати тренування на танках Challenger.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?