Нідерланди готові обговорити передачу Україні винищувачів F-16
Категорія
Світ
Дата публікації

Нідерланди готові обговорити передачу Україні винищувачів F-16

Нідерланди готові обговорити передачу Україні винищувачів F-16
Джерело:  online.ua

Кабінет міністрів Нідерландів розгляне можливість постачання Україні винищувачів F-16, якщо про це попросить уряд Києва. Про це заявив міністр закордонних справ Вопке Хукстра.

Джерело: NLTimes

Нідерланди готові до обговорення передачі Україні сучасних літаків

Хукстра заявив, що Кабінет міністрів розглядатиме таке прохання «відкрито».

Він сказав, що Нідерланди «не мають табу» щодо доставки звичайного обладнання, після того, як нідерландський депутат Сьорд Сьордсма звернувся до Кабміну з проханням поставити Збройним силам України F16 та БМП.

За словами Хукстри, Нідерланди надсилають лише ті речі, які просить Україна. Київ наразі потребує переважно важкого озброєння.

На Всесвітньому економічному форумі у Давосі міністр оборони Кайса Оллонгрен також заявила, що Нідерланди готові допомогти оплатити сучасні танки Leopard 2, які інші країни передадуть їх Україні.

Це, звичайно, те, що ми готові зробити. Ми чекаємо на позицію Німеччини з цього приводу, але я за те, щоб спробувати знайти рішення і відправити танки в Україну. Кожного разу ми показували, що можемо разом забезпечити Україну тим, що їй потрібно, — сказала вона.

Допомога Україні від Нідерландів

У кінці грудня 2022 року, Нідерланди виділили Україні 2,5 млрд євро. Ці гроші підуть на фінансування різних сфер упродовж 2023 року.

Зокрема кошти витратять на військову, гуманітарну допомогу, на дипломатичну підтримку, на відновлення інфраструктури та на розслідування воєнних злочинів.

19 січня Нідерланди ухвалили рішення передати Україні ЗРК Patriot.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?