НАТО відправляє до Румунії розвідувальні літаки: вони будуть стежити за військами РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

НАТО відправляє до Румунії розвідувальні літаки: вони будуть стежити за військами РФ

НАТО відправляє до Румунії розвідувальні літаки: вони будуть стежити за військами РФ
Джерело:  online.ua

НАТО готується відправити до Румунії розвідувальні літаки дальнього стеження Boeing E-3 Sentry. Вони будуть спостерігати за військовою діяльністю РФ.

Джерело: НАТО

НАТО буде стежити за діями РФ

НАТО готує розгортання літаків спостереження з бортовою системою попередження та контролю (AWACS) у Бухаресті, Румунія.

У НАТО повідомили, що літаки повинні прибути 17 січня 2023 року і будуть підтримувати посилену присутність Альянсу в регіоні та стежити за російською військовою активністю.

Оскільки незаконна війна Росії в Україні продовжує загрожувати миру та безпеці в Європі, не повинно бути жодних сумнівів щодо рішучості НАТО захищати кожен дюйм території Альянсу, — заявила речник НАТО Оана Лунгеску.

Вона додала, що AWACS може виявляти літаки за сотні кілометрів, що робить їх ключовим засобом для стримування та оборони НАТО.

У відповідь на війну Росії в Україні НАТО збільшило свою повітряну присутність у Східній Європі додатковими винищувачами, літаками спостереження та танкерами.

З лютого 2022 року системи AWACS НАТО здійснюють регулярне патрулювання над Східною Європою та регіоном Балтійського моря для відстеження російських військових літаків поблизу кордонів НАТО, - повідомляють в НАТО.

Розвідувальні польоти AWACS НАТО виключно над територією Альянсу розпочнуться вже найближчими днями. Планується, що місія триватиме кілька тижнів.

Літаки належать до флоту з 14 літаків спостереження НАТО, які зазвичай базуються в Гайленкірхені, Німеччина.

Близько 180 військовослужбовців розгорнуть базу ВПС Румунії в Отопені поблизу Бухареста для підтримки літаків.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?