НАТО скликає членів свого найвищого військового органу через війну в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

НАТО скликає членів свого найвищого військового органу через війну в Україні

НАТО скликає членів свого найвищого військового органу через війну в Україні
Джерело:  online.ua

Керівництво НАТО вирішило скликати найвищий військовий орган – Військовий комітет Північноатлантичного Альянсу. Згідно з останніми даними, засідання на рівні начальників генеральних штабів відбудеться 18-19 січня, під час нього мають намір обговорити питання війни в Україні.

Джерело: пресслужба НАТО

Найвищий військовий орган НАТО скликають через війну РФ в Україні

Під час запланованого засідання планують обговорити "питання стратегічної важливості для Альянсу".

Варто звернути увагу на те, що вперше на такому заході будуть присутні представники Швеції та Фінляндії, що минулого року розпочали процес вступу в організацію.

Окрім того, наголошується, що на засіданнях 18 січня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг має намір представити останні політичні цілі, а також обговорить виклики безпеці, які стоять перед членами блоку, також будуть порушені питання війни в Україні, військового потенціалу НАТО та його здатності реагувати на виклики сучасності й майбутнього.

19 січня начальники генштабів держав НАТО зустрінуться з партнерами в межах миротворчого контингенту в Косові KFOR – Вірменією, Австрією, Фінляндією, Ірландією, Молдовою, Швецією, Швейцарією та Україною, а також обговорять діяльність небойової місії в Іраку. На заключній зустрічі Військовий комітет обговорить поточну підтримку України з боку НАТО, - йдеться в повідомленні.

Що важливо розуміти, військовий комітет НАТО – це військовий орган блоку найвищої інстанції, який виконує функції консультування з військових питань політичним органам НАТО і стратегічного командування силами Альянсу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?