США розглядають передачу Україні бойових машин M2 Bradley
Категорія
Світ
Дата публікації

США розглядають передачу Україні бойових машин M2 Bradley

США розглядають передачу Україні бойових машин M2 Bradley
Джерело:  online.ua

Уряд США розглядає можливість відправлення в Україну бойових машин Bradley в рамках подальшого пакету військової підтримки.

Джерело: Bloomberg

В уряді США обговорюють передачу Україні M2 Bradley

Остаточне рішення ще не прийнято, за словами одного з анонімних джерел. Коли транспортні засоби будуть в Україні також неясно.

Bradley забезпечить значне збільшення наземних бойових можливостей, оскільки це, по суті, легкий танк. На відміну від M113, які були надані раніше, Bradley добре озброєний потужною 25-мм гарматою та протитанковими ракетами TOW. У Сполучених Штатах багато Bradley, хоча деякі з них старіші та потребують модернізації, тому запаси не є проблемою, — сказав Марк Кансіан, який зараз працює в Центрі стратегічних і міжнародних досліджень.

За його словами, Україна зможе їх використати на полі бою лише через кілька місяців, оскільки екіпажі та інженери повинні пройти навчання на цих транспортних засобах.

Bradley був би значним покращенням у порівнянні з нинішніми українськими бойовими машинами, — сказав Девід Перкінс, американський генерал у відставці.

Bradley служить легкоброньованим транспортним засобом для американських солдатів. Можливості Bradley включають «розвідку, вогонь і маневр, а також бойові дії у стилі «мисливець-вбивця».

Бредлі швидкий і маневрений і відповідає нашим політичним цілям — дати українцям зброю, щоб прискорити кінець війни. Крім того, Україна взагалі відчайдушно потребує броні, - сказав Майкл Аллен, який обіймав посади в політиці національної безпеки під час президентства Джорджа Буша.

Яка зброя потрібна Україні для звільнення територій

Раніше головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний розповів, що для звільнення території України, яку війська РФ окупували після 24 лютого, українські військові потребують 300 танків, 600-700 БМП, 500 гаубиць.

Незважаючи на це, деякі союзники України не бажають надіслати Києву все більш передове озброєння, через занепокоєння, що це може спонукати Москву до подальшої ескалації або потенційно втягнути інші країни у війну.

США поки не розглядають передачу далекобійних ракетних систем ATACMS, які просить Україна, а Німеччина також поки відмовляється передавати сучасні танки Leopard 2.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?