США намагаються зупинити постачання Іраном безпілотників Росії — NYT
Категорія
Світ
Дата публікації

США намагаються зупинити постачання Іраном безпілотників Росії — NYT

США намагаються зупинити постачання Іраном безпілотників Росії — NYT
Джерело:  online.ua

Адміністрація президента США Джо Байдена докладає широкі зусилля, щоб зупинити здатність Ірану виробляти та постачати безпілотники до Росії для використання у війні в Україні.

Джерело: New York Times

У США поки не виходить зупинити Іран у виготовлення БПЛА

Низка американських розвідників, військових та співробітників служб безпеки розповіли, що США розширили програму, яка має на меті перешкодити можливості Ірану виробляти безпілотники та ускладнити росіянам їхній запуск.

Якщо нічого не допоможе США планують забезпечити українців обороною, необхідною для збивання БПЛА.

Видання зазначає, що широта цих зусиль стала більш очевидною в останні тижні.

Адміністрація прискорила свої кроки, щоб позбавити Іран компонентів західного виробництва, необхідних для виробництва безпілотників, які продаються в Росію. Це сталося після того як під час дослідження уламків перехоплених безпілотників стало очевидно, що вони оснащені технологічними деталями з Америки, - пише видання.

Збройні сили США допомагають українським військовим націлюватися на місця, де готують безпілотники до запуску.

Також американці поспішають із новими технологіями, призначеними для раннього попередження про наближення безпілотників.

Видання зазначає, що всі ці підходи зіткнулися з серйозними проблемами: відрізати Іран від компонентів для виробництва БПЛА та само складно, як і від деталей для збагачення урану, які він використовує у ядерній зброї.

Іран використовує у своїх БПЛА компоненти подвійного використання, обіг яких практично неможливо зупинити.

Щоб зупинити атаки безпілотників, помічники Байдена також залучають Ізраїль.

Ми шукаємо способи націлитися на іранське виробництво БПЛА за допомогою санкцій, експортного контролю та переговорів із приватними компаніями, чиї частини використовувалися у виробництві. Ми оцінюємо подальші кроки, які ми можемо зробити з точки зору експортного контролю, щоб обмежити доступ Ірану до технологій, які використовуються в безпілотниках, - сказала речниця Ради національної безпеки США Едрієнн Уотсон.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?