Кремль пообіцяв Ірану сучасні винищувачі в обмін на дрони
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль пообіцяв Ірану сучасні винищувачі в обмін на дрони

Кремль пообіцяв Ірану сучасні винищувачі в обмін на дрони
Джерело:  online.ua

В обмін на іранські ударні дрони Кремль погодився передати Тегерану ескадрилью винищувачів Су-35.

Джерело:  Israelinfo

Що відомо про військову угоду між РФ та Іраном на тлі війни проти України 

Зокрема, журналісти ізраїльського 12 каналу дізнались, що представники західних розвідок уважно стежать за військовим співробітництвом Москви та Тегерану і вже знають, що Кремль в обмін на іранські БПЛА погодився передати винищувачі Су-35.

Також зазначається, що США вмовили Каїр відмовитися від угоди, і росіяни шукали покупців для літаків. Так, Росія вирішила продати літаки Ірану після того, як держава почала постачати країні-агресору дрони.

За даними західних розвідок, підготовка іранських льотчиків на нових машинах триває повним ходом.

У повідомленні наголошується мала ймовірність того, що Росію зупинить попередження Ізраїлю про те, що посилення військової співпраці з Іраном підштовхне Єрусалим до постачання озброєнь Україні, від чого Ізраїль утримувався незважаючи на тиск США та всередині країни.

Між тим у Петербурзі у віці 67 років загинув гендиректор компанії "Адміралтейські верфі", яка виготовляла підводні човни-носії для "Калібрів", Олександр Бузаков.

За час його керівництва "Адміралтейські верфі" виробляли вдосконалені дизельні підводні човни, здатні нести і запускати ракети "Калібр".

Так, за життя Бузаков розповідав, що з підводних човнів, які виробляла його компанія, "завдавали ракетних ударів по базах терористів у Сирії".

При цьому ще у квітні 2022 року стало відомо, що Росія вперше використала для завдання ракетних ударів по Україні дизельні підводні човни.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?