Іран хоче передати РФ передові військові розробки — ізраїльська розвідка
Категорія
Світ
Дата публікації

Іран хоче передати РФ передові військові розробки — ізраїльська розвідка

Іран хоче передати РФ передові військові розробки — ізраїльська розвідка
Джерело:  online.ua

Ізраїльська розвідка попередила, що Іран планує передати Росії передові військові розробки, водночас нарощуючи свій ядерний потенціал.

Джерело: Vesty  з посиланням на голову Моссада

Іран планує посилити співпрацю з РФ

Глава Мосаду (зовнішня розвідка Ізраїлю) Давид Барнеа виступив у президентській резиденції на церемонії нагородження відмінників служби 22 грудня та повідомив, що Іран готує розширення постачання передових видів озброєнь Росії.

Тегеран має далекосяжні плани щодо розширення поставок передових систем озброєння Росії. При цьому він намагається ховати цю діяльність під завісою таємності, - пояснив голова служби зовнішньої розвідки Моссад.

Водночас Іран намагається наростити свій ядерний потенціал.

Ми різними каналами застерігаємо про наміри Ірану розширити свій ядерний проєкт і збагачення урану, а також про намір іранського режиму активізувати напади на дружні Ізраїлю мусульманські країни регіону.

Він підкреслив, що Ізраїль не допустить, щоб у розпорядженні режиму аятол з'явилася ядерна зброя.

Не тільки найближчими роками, ніколи. Це моє зобов'язання, це зобов'язання Моссада. Тегеран не тільки не припиняє, а й посилює спроби вчинення терактів у всьому світі, а ми щодня запобігаємо їм.

22 грудня, незадовго до початку церемонії у резиденції президента, відбулася телефонна розмова між лідером Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу та президентом Росії Володимиром Путіним.

Ізраїльський лідер висловив стурбованість посиленням зв'язків між Росією та Іраном, зокрема на сирійському напрямку.

20 грудня міністр оборони Великої Британії Бен Воллес повідомив, що Росія в планує надати Ірану сучасні військові компоненти в обмін на сотні безпілотників.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?