РФ надасть Ірану сучасні військові компоненти в обмін на безпілотники — Воллес
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ надасть Ірану сучасні військові компоненти в обмін на безпілотники — Воллес

РФ надасть Ірану сучасні військові компоненти в обмін на безпілотники — Воллес
Джерело:  online.ua

За інформацією великої Британії, Росія в планує надати Ірану сучасні військові компоненти в обмін на сотні безпілотників. Про це повідомив міністр оборони Великої Британії Бен Воллес.

Джерело: Reuters

РФ має надати Ірану військові деталі в обмін на БПЛА

Іран став одним із головних військових спонсорів Росії, — сказав Воллес у парламенті під час доповіді щодо російсько-українського конфлікту.

В обмін на постачання понад 300 безпілотних літальних апаратів-камікадзе Росія тепер має намір надати Ірану передові військові компоненти, підриваючи як Близький Схід, так і міжнародну безпеку.

Ми повинні викрити цю угоду. Фактично, я це зробив щойно, - сказав він.

Воллес не надав подробиць щодо типу військових компонентів, які Росія хотіла надати Ірану.

Застосування Росією іранських БПЛА

Раніше 20 грудня верховний представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель сказав міністру закордонних справ Ірану, що Тегеран повинен негайно припинити військову підтримку Росії.

Іран визнав відправку безпілотників до Росії, але заявив, що вони були відправлені до того, як Москва вторглася в Україну в лютому. Москва заперечує використання іранських безпілотників в Україні.

19 грудня Росія атакувала Україну десятками безпілотників-камікадзе, вразивши критично важливу інфраструктуру в Києві та навколо нього, що стало третьою атакою РФ на Київ менш ніж за тиждень.

Велика Британія, Сполучені Штати та Європейський Союз наклали санкції на іранських військових і виробників оборонної техніки, яких вважають причетними до постачання іранських безпілотників до Росії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?