Збройна підтримка Росії Іраном зросте найближчі місяці — британська розвідка
Категорія
Світ
Дата публікації

Збройна підтримка Росії Іраном зросте найближчі місяці — британська розвідка

Збройна підтримка Росії Іраном зросте найближчі місяці — британська розвідка
Джерело:  online.ua

Британська розвідка стверджує, що найближчі місяці очікується збільшення військової підтримки російської армії Іраном. Йдеться про поставки сотні балістичних ракет.

Джерело: Міністерство оборони Великої Британії

Іран збільшить постачання зброї до Росії

Іран став одним із головних військових союзників Росії після її вторгнення до України. Найближчими місяцями підтримка Іраном російських збройних сил, ймовірно, зросте: Росія намагається отримати більше зброї, включаючи сотні балістичних ракет, - йдеться у звіті британської розвідки.

У Міноборони Британії зазначають, що РФ у відповідь на збройну підтримку Ірану запропонує безпрецедентний рівень своєї військової та технічної підтримки, що сформує сталі відносини двох країн у сфері оборони.

Росія, швидше за все, витратила значну частину своїх запасів балістичних ракет малої дальності "Іскандер", які несуть 500-кілограмову боєголовку на відстань до 500 км. І якщо Росії вдасться ввести в дію велику кількість іранських балістичних ракет, вона, ймовірно, використовуватиме їх для продовження та розширення своєї кампанії ударів по критично важливій національній інфраструктурі України, - наголошується у зведенні британської розвідки.

Росія змогла відновити атаки "шахедами" через нові поставки з Ірану

Нагадаємо, нещодавно розвідка Міноборони Британії заявила, що російські атаки іранськими БПЛА "Shahed 136" відновилися завдяки новій поставці від Ірану.

Ці дані ще слід перевірити, але цілком імовірно, що росія вичерпала свій попередній запас із кількох сотень Shahed-131 та 136 і тепер отримала поповнення, — йдеться у повідомленні.

6 грудня 2022 року Генеральний Штаб ЗСУ повідомив про атаки дронами “шахедами” та про збиті 14 таких БПЛА.

7 грудня 2022 року українські офіційні особи повідомили про використання наданих Іраном БПЛА проти Запорізької та Дніпропетровської областей.

Уночі, 10 грудня, Повітряні Сили України збили 10 іранських "шахедів" над трьома південними областями країни.

Останнє повідомлення про збиті іранські Shahed-136 в Україні надійшло 17 листопада 2022 року. Якщо інформація підтвердиться, то цілком можливо, що Росія відновила атаки за допомогою нещодавно поставлених БПЛА, — вважає розвідка Британії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?