Залужний звільнив десятьох генералів з початку війни
Категорія
Україна
Дата публікації

Залужний звільнив десятьох генералів з початку війни

Залужний звільнив десятьох генералів з початку війни
Джерело:  online.ua

Головнокомандувач Збройними силами Валерій Залужний підтверив журналістам, що за період повномасштабної війни з Росією з лав ЗСУ звільнили 10 генералів, ще один покінчив життя самогубством.

Джерело:  The Economist

Залужний розповів, скількох генералів звільнив за період війни

Редакція видання звертає увагу читачів на те, що Валерій Залужний буд замолодий, щоб служити в радянській армії, тому уникнув прищеплення її культури "командирства", яка винагороджувала слухняність і придушувала ініціативу.

Водночас це не означає, що він не є вольовим, - пише The Economist.

Сам головнокомандувач зізнається, що завжди намагається залишатися адекватною людиною.

Завжди можна бути нормальним... залишатися людиною в будь-якій ситуації - це найголовніше. З початку війни я звільнив десятьох (генералів), тому що вони не справлялися. Ще один - застрелився, - розповідає Валерій Залужний.

Залужний прогнозує нову спробу наступу росіян на Київ

За словами головнокомандувача, окупанти готують близько 200 тисяч нових солдатів, тому він навіть не сумнівається, що вони знову спробують атакувати українську столицю.

Російська мобілізація спрацювала. Це неправда, що їхні проблеми настільки жахливі, що ці люди не будуть воювати. Вони будуть воювати. Цар каже їм іти воювати, і вони йдуть воювати. Я вивчав історію двох чеченських воєн - все було так само. Можливо, вони не так добре оснащені, але вони все одно становлять для нас проблему. За нашими оцінками, у них є резерв в 1,2-1,5 млн осіб... Росіяни готують близько 200 тис. нових солдатів. Я не маю сумнівів, що вони знову підуть на Київ, - заявив Залужний.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?