Генерал Ходжес назвав запоруку нового прориву України у війні проти РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Генерал Ходжес назвав запоруку нового прориву України у війні проти РФ

Генерал Ходжес назвав запоруку нового прориву України у війні проти РФ
Джерело:  online.ua

На переконання колишнього командувача військ США в Європі генерала Бена Ходжеса, саме ракети ATACMS, які Україна може отримати від Штатів, дадуть можливість Збройним силам вражати цілі в Криму та інші ключові позиції армії ворога, а також досягти нового прориву у війні проти РФ.

Джерело:  Politico

Ракети ATACMS можуть змінити ситуацію на фронті — Ходжес

За словами американського генерала, ракети ATACMS для систем HIMARS - це "саме те, що Україні зараз потрібно".

Він звернув увагу на те, що зброя більшої дальності дасть можливість завдати удару по ключових російських позиціях, таких як Керченський міст, російські військово-повітряні бази в Криму та лінії зв'язку.

Як вдалося дізнатися журналістам, український лідер Володимир Зеленський порушував це питання під час переговорів з президентом США Джо Байденом, однак поки Білий дім не погоджується задовольняти прохання Києва.

Військові лідери вже кілька місяців говорять про те, що американські танки Abrams і німецькі танки Leopard схилять шальки терезів на користь Україні у деяких ближніх боях. Очікується, що таку зброю Україна отримає вже цієї зими. Ці танки можуть допомогти Києву успішно вести наступальні дії навколо Бахмута і на півдні, - пише видання.

За словами анонімних джерел, офіційний Київ закликав адміністрацію Байдена надіслати лише кілька танків "Абрамс" - три або чотири - щоб зламати опір Німеччини, яка відмовляється постачати Україні свої танки "Леопард" першою з країн НАТО.

Команда українського лідера Володимира Зеленського вважає, що навіть невелика кількість танків "Абрамс" від Штатів ліквідує цю перешкоду.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?