Глава МЗС Німеччини Бербок закликає ЄС виконати свої обіцянки щодо вступу України
Категорія
Політика
Дата публікації

Глава МЗС Німеччини Бербок закликає ЄС виконати свої обіцянки щодо вступу України

Глава МЗС Німеччини Бербок закликає ЄС виконати свої обіцянки щодо вступу України
Джерело:  online.ua

Очільниця МЗС Німеччини Анналена Бербок звертає увагу на те, що офіційний Брюссель забов'язаний розпочати внутрішнє перетворення на тлі потенційного розширення, зокрема потенційного вступу України у блок.

Джерело:  Digi24

Бербок закликає Брюссель виконати свої обіцянки щодо вступу України

Німецька дипломатка не приховує, що вважає "історичним моментом" надання Україні статусу кандидата на членство у ЄС.

Анналена Бербок нагадує Євросоюзу та міжнародній спільноті про те, що український народ щоденно продовжує свою боротьбу за право вільно обирати своє майбутнє.

Українці бачать це майбутнє в Європі, в ЄС. Шлях туди буде ще довгим і, безумовно, часом складним, але ми робимо все можливе, щоб підтримати Україну в процесі гармонізації її правової системи та стандартів з європейськими, прокладаючи таким чином шлях до членства в ЄС, – наголосила глава МЗС ФРН.

 Німецька дипломатка також публічно закликала офіційний Брюссель нарешті почати виконувати своє "домашнє завдання" щодо України.

Недостатньо вивісити більше нових прапорів на будівлі Ради (ЄС) у Брюсселі. Ми повинні думати про те, як ми можемо залишатися здатними діяти й ухвалювати рішення в розширеному Союзі. Саме тому ми підтримуємо реформи, наприклад застосування кваліфікованої більшості голосів у більшій кількості сфер, - заявила Анналена Бербок.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?