Орбан заявляє про недовіру та необхідність розпуску Європарламента — AP
Категорія
Політика
Дата публікації

Орбан заявляє про недовіру та необхідність розпуску Європарламента — AP

Орбан заявляє про недовіру та необхідність розпуску Європарламента — AP
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан закликає розпустити Європарламент через численні корупційні скандали та недовіру з боку громадян ЄС.

Джерело:   Associated Press

Орбан закликає розпустити Європарламент 

Зокрема, очільник уряду Угорщини заявляє, що нещодавній корупційний скандал за участю кількох членів Європарламенту ставіть під сумнів довіру до представників цієї установи.

Угорці хотіли б, щоб Європарламент було розпущено у його нинішньому вигляді, - заявив Орбан.

Зокрема, він розкритикував Європарламент за нещодавні викриття корупційного скандалу з оплатою послуг грошима, в якому нібито замішаний Катар, і запозичив фразу колишнього президента США Дональда Трампа, заявивши, що настав час "осушити болото" у Брюсселі.

Орбан провів пресконференцію одразу після інформації про заморозку ЄС 12 млрд євро для Угорщини через побоювання, що уряд Орбана вживає жорстких заходів щодо незалежності судової системи, нагляду за офіційною корупцією та обмеження прав меншин.

Напруженість у відносинах між Будапештом та Брюсселем посилюється лобіюванням угорським урядом пом'якшення санкцій проти РФ, запроваджених за її війну проти України.

Орбан, якого вважають одним із найближчих союзників російського диктатора Володимира Путіна в ЄС, стверджує, що санкції виявилися неефективними, і що вони завдали більшої шкоди європейській економіці, ніж РФ.

Якби це залежало від нас, не було б санкційної політики... Не в наших інтересах назавжди розділити європейську та російську економіки на дві частини, тому ми намагаємося врятувати те, що можна врятувати від нашої економічної співпраці з росіянами, - зазначив Орбан.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?