Столтенберг закликав готуватись до нових спроб наступу армії РФ в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Столтенберг закликав готуватись до нових спроб наступу армії РФ в Україні

Столтенберг закликав готуватись до нових спроб наступу армії РФ в Україні
Джерело:  online.ua

Генсек НАТО Єнс Столтенберг зазначив, що Кремль не відмовився від ключової мети розв'язаної злочинної війни проти України та досі прагне захопити нові території. Тому слід бути готовими до нових спроб наступу окупаційної армїі РФ.

Джерело:   DPA

Столтенберг попереджає про нові спроби наступу окупантів в Україні 

Генсек НАТО, зокрема, зазначив, що наразі не має жодних ознак того, що кремлівський диктатор та військовий злочинець Володимир Путін відмовився від початкової мети щодо встановлення контролю над якомога більшою територію України.

Вони продемонстрували готовність терпіти болісні втрати, і вони звертаються до інших авторитарних режимів, включаючи Іран, щоб отримати більше боєприпасів і більше зброї. Це ще не кінець. Війни непередбачувані, але ми повинні готуватися до довгострокових і нових російських наступів. Ми не повинні недооцінювати Росію, - зазначив Столтенберг.

Між тим посол України в Німеччині Олексій Макеєв нагадав нашим західним партнерам, що ключовою метою України є звільнення всіх своїх територій у наступному році, а для цього наші збройні сили потребують посилення військової допомоги.

Мир з неба не падає. За це треба боротися. І ми, українці, робимо це від імені всіх європейців. Ціль на 2023 рік - повне визволення нашої країни від російських загарбників, відновлення суверенітету та територіальної цілісності України, повернення наших співвітчизників додому, відбудова нашої країни та подальший прогрес в інтеграції до ЄС та НАТО, - підкреслив український дипломат.

Своєю чергою посол нагадав союзникам про передачу Україні необхідних озброєнь.

Ця допомога має бути інтенсифікована та посилена в найближчі місяці, щоб можна було врятувати ще більше цивільних осіб в Україні, - наголосив Макеєв.

Крім того, він підкреслив, що для ремонту зруйнованої критичної інфраструктури Україні терміново потрібні трансформатори та генератори.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?