Британія попередила про алергічні реакції на вакцину Pfizer/BioNTech
Категорія
Світ
Дата публікації

Британія попередила про алергічні реакції на вакцину Pfizer/BioNTech

Британія попередила про алергічні реакції на вакцину Pfizer/BioNTech
Джерело:  online.ua

Регулятор Великої Британії виступив з екстреним попередженням: його представники наголосили, що людям, у яких раніше виникали серйозні алергічні реакції, не слід робити щеплення від COVID-19. Про це агентство терміново повідомило після виявлення алергічних реакцій у перших вакцинованих від коронавірусу. Варто звернути увагу на те, що Британія 8 грудня розпочала програму масової вакцинації населення препаратом Pfizer/BioNTech. Однак зразу ж стало відомо, що у двох працівників національної служби охорони здоров’я, які одними з перших отримали уколи, зафіксували алергічні реакції. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

"Вони пройшли курс лікування і тепер почуваються в порядку. Вважається, що у них виникла анафілактоїдна реакція - набагато легша, ніж анафілаксія, яка, як правило, включає шкірний висип, задишку, а іноді і падіння артеріального тиску. Обидва співробітники служби страждають від серйозної алергії і носять з собою автоін'єктори з адреналіном", — йдеться в повідомленні.

За словами представників регулятора, подібні реакції не спостерігалися в клінічних випробуваннях цього препарату. Окрім того, наголошується люди з алергічними реакціями в анамнезі не брали участь у випробуваннях. Агентство з регулювання лікарських засобів і товарів медичного призначення (MHRA) закликає усіх, у кого проявлялась серйозна алергічна реакція на ліки, продукти харчування або вакцини, не робити щеплення.

Окрім того, зазначається, що Національна служба охорони здоров’я Англії уже з 9 грудня у всіх пацієнтів, яким призначили вакцину Pfizer/BioNTech, будуть запитувати, чи є у них в анамнезі алергічні реакції.

Як уже згадувалося раніше, саме Британія стала першою країною у світі, яка вирішила використовувати вакцину Pfizer/BioNTech для масової вакцинації населення. 8 грудня вона розпочала програму масової вакцинації від коронавірусу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 9 грудня офіційно стало відомо, що Євросоюз нарешті перерахував Україні 600 млн євро макрофінансової допомог и на боротьбу з пандемією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?