Британія передасть ЗСУ ескадрилью танків Challenger 2 і близько 30 ЗРК AS90
Категорія
Світ
Дата публікації

Британія передасть ЗСУ ескадрилью танків Challenger 2 і близько 30 ЗРК AS90

Британія передасть ЗСУ ескадрилью танків Challenger 2 і близько 30 ЗРК AS90
Джерело:  online.ua

Британський уряд офіційно підтвердив намір передати Збройним силам України ескадрилью з 14 танків Challenger 2, а також близько 30 самохідних артилерійських установок калібру 155 мм AS90.

Джерело: сайт уряду Великої Британії

Британія оголосила про нову військову допомогу для України

На переконання британських політиків, наразі відкрилося вікно, в якому армія РФ змушена відступати на тлі серйозних проблем з постачанням і падіння морального духу.

Враховуючи цей фактор, лідер Британії Ріші Сунак закликає союзників розгорнути заплановану на 2023 рік підтримку України якнайшвидше, щоб досягти максимального ефекту.

Відправка танків Challenger 2 в Україну є початком зміни тактики підтримки з боку Великої Британії. Ескадрилья з 14 танків відправиться в країну в найближчі тижні. Очікується, що за ними прибудуть близько 30 AS90 - великих самохідних гармат, якими керуватимуть п'ять навідників, - мовиться у заяві уряду Британії.

За словами глави Міноборони Британії Бена Воллеса, він планує оголосити нов деталі цієї допомоги у Палаті громад уже 16 січня.

Окрім того, повідомляється, що незабаром у Великій Британії нарешті стартують навчання бійців ЗСУ: їх навчать користуватися цими танками та гарматами, що є частиною більш широких зусиль офіційного Лондона щодо допомоги Україні.

Прем'єр-міністр чітко усвідомлює, що довга і статична війна слугує лише цілям Росії. Саме тому він та його міністри будуть говорити з нашими союзниками по всьому світу в найближчі дні та тижні, щоб посилити тиск на Путіна та забезпечити краще майбутнє для України, - йдеться в заяві британського уряду.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?