Британія планує надати Україні 3 млрд фунтів стерлінгів
Категорія
Україна
Дата публікації

Британія планує надати Україні 3 млрд фунтів стерлінгів

Британія планує надати Україні 3 млрд фунтів стерлінгів
Джерело:  online.ua

Офіційний Лондон підтримує виділення Україні кредиту в розмірі трьох мільярдів фунтів стерлінгів через державне агентство UK Export Finance (UKEF). Про це заявив глава Міністерства фінансів Великої Британії Надхім Захаві.

Джерело:  Sky News

Британія хоче дати Україні 3 млрд фунтів стерлінгів у кредит

За словами британського міністра, він вважає вкрай важливою підтримку України всіма можливими способами та демонстрацію віри офіційного Лондона в майбутнє українського народу.

Як вдалося дізнати іноземним журналістам, кредитна лінія UKEF буде складатися з 2,3 мільярда фунтів стерлінгів для фінансування військових контрактів, визначених Кабінетом міністрів, а решта 700 мільйонів фунтів стерлінгів призначені для проектів відбудови нашої країни.

Окрім того, наголошується, що підписання угоди про кредит офіційному Києву залежить від вирішення юридичних питань, пов’язаних із ризиками комерційної діяльності в Україні на тлі війни.

Очевидно, що Україна є ринком із високим ризиком для комерційної діяльності, і ми повинні визнати, що ризик збитків є значним. Тому UKEF також повинен продовжувати зменшувати збитки міністерства фінансів, наскільки це загалом можливо, – мовиться в листі Надхім Захаві.

Як стверджують анонімні джерела видання, наразі агентство надало Україні фінансові гарантії на суму 23 мільйони фунтів стерлінгів – зокрема для транспортування тестів на COVID-19 для міністерства охорони здоров’я України до початку вторгнення РФ. Варто також зазначити, що офіційна інформація про кредит поки відсутня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?