Британія прокоментувала скандал навколо НАБУ
Категорія
Політика
Дата публікації

Британія прокоментувала скандал навколо НАБУ

Британія прокоментувала скандал навколо НАБУ
Джерело:  online.ua

Пані посол Британії у Києві Мелінда Сіммонс нагадала офіційному Києву про необхідність збереження незалежності Національного антикорупційного бюро, однак наголосила, що вибір керівників антикорупційних інституцій лишається за Кабінетом міністрів України та суспільством. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "ЄП".

"Я знаю, що статус НАБУ справді має бути врегульований після минулорічного рішення Конституційного суду – на що і спрямований цей урядовий законопроєкт. При цьому уряд має забезпечити, щоби Бюро в разі ухвалення цих змін лишалося повністю ефективним у своїй діяльності, а його незалежність була захищеною... А питання Артема Ситника – це для мене окреме, зовсім окреме питання" - наголосила Мелінда Сіммонс.

За словами дипломатки, це не її справа – говорити команді Володимира Зеленського, як їй діяти, та ще й стосовно таких деталей.

"Натомість для мене та інших держав-партнерів України важливо, щоби антикорупційні органи зберегли незалежність і здатність ефективно працювати. Вибір керівників антикорупційних інституцій лишається за українським урядом та суспільством" - зазначила представниця Великої Британії.

Як уже згадувалося раніше, глава держави Володимир Зеленський нещодавно запевнив послів Великої сімки, що гарантує збереження посади директора Національного антикорупційного бюро Артемом Ситником попри рішення Конституційного суду. 27 жовтня Конституційний суд ухвалив рішення за конституційним поданням депутатів щодо відповідності Основному закону низки положень антикорупційного законодавства та визнав неконституційними окремі його положення.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Національному антикорупційному бюро звернули увагу українців та міжнародної спільноти на те, що проєкт закону авторства українського уряду відкриває можливості для повного перезавантаження інституції та позбавлення її інституційної незалежності.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?