Британія виділить Україні 2,3 млрд фунтів у 2023 році
Категорія
Політика
Дата публікації

Британія виділить Україні 2,3 млрд фунтів у 2023 році

Британія виділить Україні 2,3 млрд фунтів у 2023 році
Джерело:  online.ua

Велика Британія у 2023 році виділить 2,3 млрд фунтів стерлінгів – це приблизно 2,7 млрд доларів – на підтримку Украни.

Джерело: The Guardian, посилаючись на слова міністра оборони Британії Бена Воллеса

Британія виділить у наступному році 2,3 млрд фунтів для України

Ще 2,3 млрд фунтів стерлінгів підтримки в наступному році, і ми переконаємося, що у них є системи озброєння, які їм потрібні, і Сполучене Королівство допоможе їм купити їх в інших країнах світу, - сказав міністр оборони Великої Британії Бен Воллес.

Він наголосив, що Британія передасть Україні системи озброєння, які відповідають радянським зразкам.
Також Воллес зазначив, що нещодавно Британія нещодавно надала тисячі зенітних ракет ЗСУ, щоб збивати дрони-камікадзе.

До того ж, Британія проводить навчання українських військових для кращого використання протиповітряної оборони.

Я звернув увагу на вчорашні коментарі Гордона Брауна, що дуже важливо, щоб ми вказали і нагадали світові, що ми бачимо, як Росія порушує міжнародне право, систематично бере участь у воєнних злочинах, зґвалтуваннях і тому подібних речах, і не можна ігнорувати, що ми всі повинні протистояти цьому і переконатися, що Росія розуміє, що якщо вона не припинить те, що робить зараз, то це матиме довгострокові наслідки, - додав голова Міноборони Британії.

Велика Британія збільшує військово-оборонний бюджет через війну РФ проти України

Як повідомляється, збільшення витрат на оборону було вимогою глави профільного міністерства Бена Воллеса, який наполягав, що в умовах війни в Україні будь-яке реальне скорочення видатків є неприйнятним.

За оцінками, які наводить The Telegraph, бюджет оборонного відомства Британії у 2024-2025 році має зрости з 48,6 до 50,1 мільярда фунтів стерлінгів, тобто щонайменше на 1,5 мільярда фунтів стерлінгів.

Також зазначається, що масштабне дофінансування британської оборони оголосив ще уряд Бориса Джонсона, за розрахунками якого бюджет Міноборони мав зрости з 47,9 млрд фунтів стерлінгів у 2022 році до 48,6 млрд у 2024-му.

Британські оглядачі припускають, що повідомлення про збільшення військових витрат для уникнення ризику інфляції може свідчити про повернення нинішнього уряду Ріші Сунака до ідей його попередниці Ліз Трасс, яка обіцяла до 2030 року збільшити оборонний бюджет Британії до 3% національного ВВП з нинішніх 2%, від чого уряд Сунака раніше відмовився.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?