Британія випробувала штучний інтелект для відбиття ракетної атаки
Категорія
Технології
Дата публікації

Британія випробувала штучний інтелект для відбиття ракетної атаки

Британія випробувала штучний інтелект для відбиття ракетної атаки
Джерело:  online.ua

Королівський флот Великої Британії провів випробування ракетної оборони, під час яких відповідну атаку відбивав штучний інтелект.

Джерело: пресслужба флоту

За офіційними даними, йдеться про використання реальних бойових ракет, які необхідно зупинити ШІ.
Загальні випробування, які передбачають не тільки тестування алгоритмів в обороні, отримали назву Formidable Shield. Вони тривають до початку червня 2021 року біля узбережжя Шотландії та Норвегії, а також передбачають залучення до 3 тисяч військовослужбовців.

Головна мета цих маневрів - перевірка військових кораблів союзників НАТО виявляти, відстежувати й ліквідувати ракети, що наближуються, а також захищатися проти морського озброєння, яке летить з подвійною швидкістю над ватерлінією, чи балістичних ракет.

Штучний інтелект випробували безпосередньо есмінець Dragon та фрегат Lancaster.

“Експерти державної оборонної лабораторії Dstl і галузеві партнери з компаній Roke, CGI і BAE Systems використовують тритижневі вчення для тестування своїх систем Startle та Sycoiea”, - наголосили в командуванні.

Перший проєкт розроблений для полегшення навантаження на моряків, які стежать за “повітряною картиною” в операційній. Система пропонує їм рекомендації та попередження у режимі реального часу.
Sycoiea своєю чергою ґрунтується на попередній системи, однак надає вже рекомендації щодо найкращого озброєння, яке варто використати у різних ситуаціях. Для цього алгоритми виявляють ворожі ракети та відповідні заходи для підвищеної ефективності.

“Спостереження за Startle та Sycoiea, які в реальному часі підсилюють військовослужбовця проти реальної надзвуковий ракетної загрози, було справді дивовижним”, - цитує пресслужба лейтенант командира Lancaster Адама Леверіджа.

Представники компаній-розробників систем звернули увагу на необхідність подальшого поширення таких технологій у Великій Британії, які дозволяють надзвичайно ефективно ліквідовувати загрози.

“Масштаб цих зусиль вражає - НАТО може використовувати серйозну вогневу міць, коли це необхідно, і дуже цікаво брати участь в розробці майбутньої тактики й обладнання”, - додали в екіпажі Lancaster.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?