Зеленський запропонував збільшити чисельність військ України
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський запропонував збільшити чисельність військ України

Зеленський запропонував збільшити чисельність військ України
Джерело:  online.ua

Український президент Володимир Зеленський хоче новим законопроєктом № 5558, пов’язаним з адміністративною децентралізацією, збільшити особовий склад Збройних сил.

Джерело: Верховна Рада

За офіційними даними, передбачається збільшення чисельності військових підрозділів рівно на 11 тисяч військовослужбовців. Законопроєкту зареєстрували у парламенті у вівторок, 25 травня.

Йдеться про внесення зміни до статті 1 Закону України “Про чисельність Збройних Сил України” щодо збільшення чисельності Збройних Сил України у зв'язку із прийняттям закону “Про основи національного спротиву”.

“Законопроєктом пропонується на законодавчому рівні збільшити чисельність Збройних сил України на 11 000 військовослужбовців для забезпечення функціонування окремого роду сил Збройних сил України – Сил територіальної оборони, а також подальшої розбудови системи руху опору”, - говориться у пояснювальній записці до документа.

Україна продовжує знаходитися в умовах збройного протистояння з російським агресором, а частина її території знаходиться тривалий час в окупації, тож оборона держави та рух опору мають надзвичайне значення у 2021 році.

“Наявна модель територіальної оборони України досі ґрунтується на підходах та принципах колишнього СРСР, передбачає її розгортання після тривалого відмобілізування відповідного комплекту сил і засобів”, - вказується у документації.

Водночас до системи Ради було внесено президентом Зеленським інший законопроєкт під індексом 5557 “Про основи національного спротиву”.

Головна мета ухвалення цього проєкту закону — надання змоги вирішувати завдання із залучення суспільства в цілому до опору загрозам національної безпеки та задля відбиття потенційної агресії ззовні, з боку іншої країни.

Також передбачається формування чіткої політики на загальному державному рівні, яка дозволить організувати в Україні національний спротив як невіднятну складову всеохопної оборони.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?