ЗСУ успішно випробували європейські боєприпаси на гарматі Рапіра
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ успішно випробували європейські боєприпаси на гарматі Рапіра

ЗСУ успішно випробували європейські боєприпаси на гарматі Рапіра
Джерело:  online.ua

Україна закупила у Чехії боєприпаси УОФ12 до гармати МТ-12 "Рапіра". Українські військові 1 травня провели їх випробування - всі снаряди потрапили точно в ціль.

Джерело: пресслужба Міноборони України

Відзначається, що випробування снарядів провів на Рівненському військовому полігоні артилерійський підрозділ однієї з окремих механізованих бригад Сухопутних військ. Військові підкреслили, що 100-мм постріли УОФ12 пройшли "випробування боєм".

"Проведено візуальний огляд боєприпасів. Заміряли початкову, мінімальну, середню та максимальну швидкість. В рамках перевірки здійснено 16 пострілів в різних режимах роботи підривника на уповільнення та фугасну дію - кожен з пострілів спрацював штатно. Всі ці показники свідчать про те, що боєприпаси УОФ12 відповідають заявленим технічним характеристикам ", - підвели підсумки випробувань в Міноборони.

Скандал із закупівлею чеських УОФ12 до гармати МТ-12 Рапіра - подробиці

Потреба Збройних Сил України в снарядах УОФ12 до гармат Рапіра виникла через пожежі на арсеналах озброєння. На тлі дефіциту боєприпасів Міністерство оборони України уклало відповідний державний контракт на закупівлю цього типу боєприпасів в Чехії.

Народні депутати звинуватили Міноборони в закупівлі нібито "неякісних" пострілів УОФ12 до МТ-12 по "завищеним цінам". В оборонному відомстві спростували цю інформацію.

"Постріли закуплені за найнижчою ціною і як фактично нові. Ресурс їх зберігання становить не менше 10 років. У 2020 році боєприпаси пройшли ремонт з розбором всіх елементів, заміною пороху, пороховмісніх складових і укомплектовані підривниками 2019-2020 років виготовлення", - нагадали в Міноборони після випробувань снарядів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?