На Донбасі викрили підготовку хімічного теракту проти ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

На Донбасі викрили підготовку хімічного теракту проти ЗСУ

На Донбасі викрили підготовку хімічного теракту проти ЗСУ
Джерело:  online.ua

В Луганській області група злочинців намагалася організувати терористичний акт проти підрозділів Збройних Сил України, які базуються на одному з військових об’єктів регіону.

Джерело: Офіс генпрокурора

За офіційним уточненням, терористична група намагалася буквально здійснити проти військовослужбовців хімічну атаку.

“За даним слідства, учасники групи готували вчинення злочину на одному з об’єктів інженерної інфраструктури Луганської області, де тимчасово дислокується підрозділ Збройних Сил України. Зокрема, ними планувалося розпилення отруйної речовини – хлору в приміщеннях, де перебувають військовослужбовці, з метою заподіяння шкоди їх життю та здоров’ю”, - пояснили в прокуратурі.

Завдяки оперативній реакції інцидент вдалося випередити. У двох учасників терористичної групи виявили засоби для передачі інформації, яка стосується оборонної галузі, представникам окупаційного режиму на Луганщині. Йдеться про дані стосовно розташування військових об’єктів, позицій підрозділів українських сил, передислокації військової техніки — все це було отримано через військовослужбовця.

“Наразі організатора групи затримано у порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру всім учасникам групи та обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом 3 управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях, за оперативного супроводу Головного відділу контррозвідки 3 управління (з дислокацією м. Сєвєродонецьк Луганської області) Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях”, - резюмували в ОГПУ.

Ситуація на Донбасі

Вже з самого початку 2021 року в зоні бойових дій триває небезпечне загострення. Щодня окупаційні сили порушують режим припинення вогню, а також готують безліч диверсій та навіть теракт — за даними української військової розвідки.

Водночас російська сторона саботує переговорний процес, спрямований на врегулювання конфлікту.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?