Окупанти влаштували мінометну провокацію проти ОБСЄ та України
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти влаштували мінометну провокацію проти ОБСЄ та України

Окупанти влаштували мінометну провокацію проти ОБСЄ та України
Джерело:  online.ua

Представники української сторони в СЦКК звинуватили російського агресора в новій провокації, що порушує положення Мінських домовленостей.

Джерело: штаб Операції Об’єднаних сил

За оприлюдненими даними, ще 19 квітня спостерігачі СММ ОБСЄ виявили втручання окупаційних військ у роботу камери системи відеоспостереження. Йдеться про об’єкт, розташований неподалік від шахти “Октябрьская”, що поблизу від окупованого Донецька.

“В результаті, оператори ОБСЄ змушені були відімкнути від моніторингу своє обладнання. У той же час, найманці, використовуючи вигідне тактичне положення шахти, не тільки ведуть спостереження на великій відстані за позиціями ЗС України, а й обладнали поблизу щогли вогневу позицію мінометів, про що йдеться у звіті СММ ОБСЄ №95/2021 від 26 квітня”, - заявили у штабі ООС.

Відзначається, що напередодні у вівторок, 27 квітня, з цієї позиції російській агресор завдав удару по українських позиціях за допомогою міномету калібру 120 мм. В цілому окупанти випустили 22 міни.

“В ході обстрілу найманці також застосували ПТРК, внаслідок чого, отримав поранення військовослужбовець ЗС України. Корегування вогню здійснювалось із застосуванням БПЛА окупантів”, - додала українська сторона.

У штабі звернули увагу на небажання найманців дотримуватися встановленого режиму припинення вогню в зоні бойових дій. Навпаки окупаційні підрозділи всіма силами намагаються спровокувати українських військовослужбовців на вогонь у відповідь.

“Саме цим пояснюються факти ведення окупантами вогню з районів міста, що почастішали у другій половині квітня і зафіксовані Українською стороною СЦКК. За фактами грубих порушень режиму припинення вогню Українська сторона СЦКК направила доказові матеріали на адресу СММ ОБСЄ”, - резюмували у штабі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?