На Донбасі окупанти обстріляли піротехніків під час розмінування
Категорія
Україна
Дата публікації

На Донбасі окупанти обстріляли піротехніків під час розмінування

На Донбасі окупанти обстріляли піротехніків під час розмінування
Джерело:  online.ua

Під населеним пунктом Гнутове Донецької області потрапили під ворожий обстріл фахівці-піротехніки Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Джерело: ДСНС

За оприлюдненими даними, наприкінці березня ДСНС розпочало розмінування на ділянці “Гнутове 1”, площа якої загально сягає до 12 гектарів.

“26 квітня приблизно з 8:00 до 08:40 ранку, внаслідок порушення режиму тиші, відбулися обстріли садового товариства біля с. Гнутове, що поблизу Маріуполя. Місце обстрілу знаходиться в безпосередній близькості з полем, на якому виконують роботи піротехнічні підрозділи ДСНС у рамках Спільного проєкту між ДСНС та Представництвом міжнародної гуманітарної організації “The HALO Trust” в Україні”. На момент обстрілу на місці знаходилось 23 представники ДСНС та 5 одиниць техніки”, - заявили в ДСНС.

Відзначається, що рятувальники припинили роботу й були евакуйовані через загрозу. Жодна людина не загинула та не зазнала ушкоджень.

Представництво ДСНС додало, роботи з розмінування тривали на згаданій ділянці ледь не щодня.

“Однак ситуація ускладнюється тим, що ділянка, на якій працюють піротехнічні відділення, знаходиться поблизу лінії розмежування. Щодня піротехніки ризикують власним життям, адже разом із небезпекою мін та снарядів, що вилучають фахівці, додається ще і ризик опинитися під ворожим вогнем”, - додали у службі з надзвичайних ситуацій.

Ситуація на Донбасі

Станом на 17:00 у понеділок, 26 квітня, ворог 6 разів порушив домовленості про припинення вогню в зоні бойових дій. Згідно з даними штабу Операції Об’єднаних сил, зокрема окупаційний режим гатив з мінометів 120-го калібру, різноманітних гранатометів, автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів.

“На дії російсько-окупаційних військ захисники Збройних Сил України відкривали вогонь у відповідь. Бойових втрат серед особового складу Об’єднаних сил внаслідок ворожих обстрілів немає”, - додали у штабі.

Відзначається, що українська сторона на всі випадки порушення проінформували спостерігачів та представників СЦКК.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?