У Зеленського відповіли на заяву Путіна про ОРДЛО
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського відповіли на заяву Путіна про ОРДЛО

У Зеленського відповіли на заяву Путіна про ОРДЛО
Джерело:  online.ua

Президент Росії Володимир Путін у своїй відповіді українському лідеру Володимиру Зеленському про переговори фактично визнав так звані "ЛНР" і "ДНР", що означає вихід Росії з Мінських угод. Українська сторона обговорить цю заяву і в нормандському форматі, і в ОБСЄ.

Джерело: заява віце-прем'єра, міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Рєзнікова в ефірі Свободи слова Савіка Шустера.

Міністр звернув увагу на те, в зверненні до Зеленського Путін назвав підконтрольних Росії бойовиків на Донбасі абревіатурами терористичних організацій "ЛНР" і "ДНР", а не ОРДЛО. За словами Рєзнікова, раніше всі представники Росії на переговорах завжди говорили, що непідконтрольні Києву частини Донбасу - це Україна.

"Тільки що з вуст президента РФ ми з вами почули офіційне визнання двох квазіутворень окупаційних режимів з відповідними абревіатурами "ЛНР" і "ДНР". Це, по суті, вихід з Мінських угод, тому що в Мінських угодах немає таких термінів" ЛНР " і "ДНР", є ОРДЛО України ", - зазначив Рєзніков.

Він не виключає, що Путін міг обмовитися. Але, якщо Путін навмисне назвав в своїй заяві ОРДЛО абревіатурами "ЛДНР", то, як вважає Резніков, це означає, що в Кремлі змінився наратив. Резніков має намір запропонувати, щоб МЗС України звернувся з нотою до МЗС РФ і уточнив, що мав на увазі глава Кремля.

Переговори Путіна і Зеленського

20 квітня Володимир Зеленський запропонував Путіну провести зустріч на українському Донбасі. Пропозиція прозвучала на тлі ескалації на сході України і нарощування російських військ біля українських кордонів.

Через три дні Путін особисто відповів на пропозицію Зеленського. Він заявив, що для обговорення "проблем Донбасу" керівництво України повинно спочатку провести переговори з главами угруповань "ДНР" і "ЛНР".

"Якщо мова йде про обговорення проблем Донбасу, то тоді керівництво України повинно зустрічатися з керівниками" ДНР "і" ЛНР ". А вже потім обговорювати ці проблеми з представниками третіх країн, якої в даному випадку є Росія", - відповів Путін Зеленському.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?