США не вірять заяві РФ про відведення військ від кордонів України
Категорія
Політика
Дата публікації

США не вірять заяві РФ про відведення військ від кордонів України

США не вірять заяві РФ про відведення військ від кордонів України
Джерело:  online.ua

Керівництво Державного департаменту США підтвердило, що вже знає про намір команди очільника Кремля Володимира Путіна відвести війська від кордонів України. Однак поки адміністрація Джо Байдена не довіряє обіцянкам офіційної Москви, тому продовжить уважно слідкувати за ситуацією та діями російської влади.

Джерело: Держдеп США

Як Державний департамент реагує на плани відвести війська РФ від кордонів України

На заяву про відведення російських військ першим офіційно відреагував речник Державного департаменту США Нед Прайс під час брифінгу в Вашингтоні 22 квітня.

"Ми чули заяву Росії про те, що вона почне виводити війська з кордону України. Як я вже говорив, ми чули слова. Я думаю, що ми будемо чекати дій. США продовжуватимуть стежити за ситуацією", - наголоси він.

За словами Неда Прайса, офіційний Вашингтон з цією метою буде продовжувати активний діалог та обмін даними з українськими посадовцями, а також союзниками та партнерами.

"Під час взаємодії з російським урядом ми чітко заявили, що йому потрібно утриматися від ескалації та негайно припинити всю свою агресивну діяльність в Україні та навколо неї, включаючи нещодавнє військове скупчення в окупованому Криму та на кордоні України та намір блокувати конкретні судна в частинах Чорного моря", – зазначив речник Держдепу.

Команда Джо Байдена також нагадала офіційному Києву, що підтримує незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Що відомо про відведення військ РФ від кордонів України

Глава Міноборони РФ Сергій Шойгу доручив командуючим з 23 квітня починати відведення військ, які наразі знаходяться біля кордонів з Україною і в анексованому Криму.

"Вважаю, що цілі раптової перевірки досягнуті повністю. Війська продемонстрували здатність забезпечити надійну оборону країни. У зв’язку з цим мною прийнято рішення завершити перевірочні заходи у Південному та Західному військових округах", — повідомив очільник Міноборони РФ.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?