У Путіна заявили про виведення військ з Криму після ескалації
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна заявили про виведення військ з Криму після ескалації

У Путіна заявили про виведення військ з Криму після ескалації
Джерело:  online.ua

У кремлівському Міністерстві оборони оголосили про виведення потужного військового корпусу з окупованого українського Криму, який туди перекинули для резонансних навчань.

Джерело: Інтерфакс-Україна

За словами міністра Сергія Шойгу, підрозділи вже почали повертатися в регіони, де знаходяться місця їх постійної дислокації.

“23 квітня війська Південного військового округу і Повітряно-десантних військ, залучені в заходах раптової перевірки, приступили до повернення в пункти постійної дислокації

В цей час військові підрозділи та з'єднання роблять марші на залізничні станції навантаження й аеродроми, здійснюють навантаження на десантні кораблі, залізничні платформи та літаки військово-транспортної авіації”, - заявив політик з оточення Володимира Путіна.

Згідно з офіційними даними Москви, морська піхота вже завантажилася у спеціальні десантні кораблі, техніка та озброєння Каспійської флотилії Чорноморського флоту також вже завантажили.

“Морським піхотинцям належить зробити перекидання в пункти постійної дислокації комбінованим способом — морським транспортом, залізничним транспортом та вчиненням маршів”, - резюмував Шойгу.

Відзначається, що також почали транспортування з окупованого Криму підрозділи повітряно-десантних військ. Для цього залучили військово-транспортну авіацію та залізничне сполучення.

Війська хімічного захисту РФ Південного військового округу знаходяться вже у завантаженому з технікою та зброєю стані, готові для вивезення з півострова.

Ескалація між Україною та Росією

Російська сторона у березні перекинула десятки тисяч військовослужбовців разом з технікою та озброєнням до всіх регіонів, які межують з Україною, а також до Криму. Кремль пояснював це нібито агресивними планами Києва, а також загрозою від союзників НАТО.

На тлі таких дій влади РФ міжнародна спільнота закликала режим Володимира Путіна відвести війська від кордонів України, не займатися ескалацією та замість того врегульовувати війну.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?