Росія оголосила про відведення військ від українських кордонів
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія оголосила про відведення військ від українських кордонів

Росія оголосила про відведення військ від українських кордонів
Джерело:  online.ua

Російське військове керівництво анонсувало транспортування армійських підрозділів від західних кордонів країни-агресора до місць їхньої постійної дислокації.

Джерело: ТАСС

За словами міністра оборони Сергія Шойгу, в його відомстві ухвалили рішення про завершення усіх заходів з перевірки боєздатності, які проходили на території Південного та Західного військових округів РФ.

Кремлівський політик пояснив це виконанням усіх встановлених завдань. У четвер, 22 квітня, він відвідав окупований Крим, де також проводили масштабні навчання на тлі ескалації.

“Вважаю, що мета раптової перевірки досягнута повністю. Війська продемонстрували здатність забезпечити надійну оборону країни. У зв'язку з цим мною прийнято рішення завершити заходи з перевірки в Південному та Західному військових округах”, - резюмував Шойгу.

Він звернувся до Генерального штабу, командувачів військ із дорученням “спланувати й приступити з 23 квітня до повернення військ в пункти постійної дислокації, провести детальний аналіз і підбити підсумки раптової перевірки”.

Перекидання військ до кордону України

Ще станом на четвер, 22 квітня, біля українських кордонів знаходяться (за оцінкою світової спільноти) понад 100 тисяч солдатів з військовою технікою та різноманітним озброєнням.

Кремль перекинув свої корпуси у регіони по периметру всього українського кордону, а також на територію окупованого Криму.

Безпосередньо на півострові у згаданий вище день стартував новий етап так званих навчань, якими Москва пояснює сьогоденну ескалацію.

“В активній фазі навчань беруть участь понад 10 тис. військовослужбовців, залучено 1,2 тис. одиниць озброєння і військової техніки, в тому числі понад 40 бойових кораблів і 20 судів забезпечення Чорноморського флоту і Каспійської флотилії”, - заявили з цього приводу в Міноборони РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?