На Донбасі під обстрілом окупантів загинув боєць ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

На Донбасі під обстрілом окупантів загинув боєць ЗСУ

На Донбасі під обстрілом окупантів загинув боєць ЗСУ
Джерело:  online.ua

Українські сили у зоні бойових дій на Донбасі зазнали втрат під обстрілами окупаційного режиму, вдіяними попри режим припинення вогню та переговорам щодо його оновлення.

Джерело: пресцентр Оперативно-тактичного угрупування “Північ”

За офіційними даними трагічний інцидент внаслідок обстрілів стався у четвер, 22 квітня.

“Сьогодні, 22 квітня, в районі проведення операції Об'єднаних сил, в смузі відповідальності ОТУ “Північ”, внаслідок обстрілу збройними формуваннями Російської Федерації позицій наших підрозділів один військовослужбовець ЗС України отримав осколкове поранення не сумісне з життям”, - заявили в командуванні.

У командуванні підрозділом висловили співчуття близьким та рідним загиблого бійця ЗСУ. Про ворожий випад з боку російського агресора проінформовано представників ОБСЄ на офіційному рівні, через Українську сторону СЦКК.

“На місці події працює керівний склад військової частини та робоча група Військової служби правопорядку ЗС України. Дії російських окупантів вкотре підтверджують те, що ворог цілеспрямовано порушує режим припинення вогню та не бажає дотримуватись існуючих домовленостей про режим припинення вогню”, - резюмували в угрупуванні.

Ситуація на Донбасі

Станом на другу половину квітня 2021 року між Україною та Росією розвивається загострення на кількох рівнях одночасно. З початку року окупаційний маріонетковий режим фактично в односторонньому порядку відмовився від дотримання режиму тиші та регулярно обстрілює позиції ЗСУ, завдає втрат підрозділам.

Водночас російське військове керівництво сконцентрувало на кордоні України понад 100 тисяч солдатів з різноманітною технікою та озброєнням. Кремль пояснює це плановими навчаннями, а також нібито необхідністю відбивати випади союзників НАТО.

Україну ж офіційна Москва прямо звинувачує в підготовці буцімто агресії, однак без жодних уточнень. Утім, російська сторона не коментує, чому загострення де-факто почалося саме з перекидання військ до кордону.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?