У Зеленського прокоментували можливий напад РФ на Херсон
Категорія
Україна
Дата публікації

У Зеленського прокоментували можливий напад РФ на Херсон

У Зеленського прокоментували можливий напад РФ на Херсон
Джерело:  online.ua

Член команди президента Володимира Зеленського та віцепрем'єр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков запевняє українців та міжнародну спільноту, що воду у Крим очільник Кремля Володимир Путін не отримає навіть в силовий спосіб – можливий наступ через воду коштуватиме РФ дуже дорого, адже доведеться пролити кров російських солдат.

Джерело: "УП"

Резніков пояснив, чи може РФ захопити Херсон

"Це буде дуже дорога історія для Росії. І тут головне питання – навіщо? Так просто воду вони не отримають, навіть в силовий спосіб. Їм треба буде пролити кров російських солдат",- наголосив політик.

Журналісти поцікавилися у Резнікова, чи може РФ спробувати захопити Херсон заради води. За словами урядовця, щоб отримати воду у Крим, треба буде дійти аж до Дніпра, захопити пів країни, щоб дійти до джерела наповнення північно-кримського каналу і контролювати воду.

Міністр звертає увагу на те, що Путіну, щоб атакувати, потрібно мати набагато більший військовий контингент, ніж наразі є у Росії.

"За офіційними даними, які Росія не спростовує, її збройні сили налічують мільйон солдатів на всю РФ, на 144 мільйони населення і всю їхню територію. Ці сили серед іншого також потрібні, щоб тримати кордони й інше...Для захисту достатньо мати менший склад військових", - зазначив урядовець.

Він також нагадав, що в нашій країні офіційний контингент становить 250 тисяч, плюс є 50 тисяч Нацгвардії, та ще 460 тисяч українців, які уже пройшли через фронт. На переконання політика, інші громадяни "теж будуть боронити свою землю".

"У випадку з захопленням Криму зрозуміло, навіщо це було Росії – вони отримали цю мрію "російського" Криму, Севастополя, вони отримали авіаносець на Чорному морі з виходом на Середземне море, контроль Сирії, Туреччини", - наголосив Резніков.

За його словами, відповіді на запитання, що Путін отримає, якщо зайде, до прикладу, далі в Донецьк чи Луганськ, чи в Херсон – немає.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?