МЗС України відреагувало на погрози Путіна щодо червоних ліній
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС України відреагувало на погрози Путіна щодо червоних ліній

МЗС України відреагувало на погрози Путіна щодо червоних ліній
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба звернув увагу на те, що російський диктатор Володимир Путін лякає міжнародну спільноту, демонструючи, що лише РФ може перетинати "червоні лінії". 

Джерело: "Reuters"

Як МЗС України реагує на погрози та попередження Путіна іншим країнам

"Я прочитав послання президента Путіна наступним чином: "Ми будемо перетинати ваші червоні лінії, але вам не дозволено перетинати наші червоні лінії, і ми будемо визначати, де наші червоні лінії", - саме так Дмитро Кулеба відреагував на слова очільника Кремля, який 21 квітня попередив Захід, щоб той не перетинав російські "червоні лінії", бо Москва буде реагувати "швидко і жорстко".

За словами українського дипломата, він не має наразі жодних даних, щоб стверджувати, що рішення про початок військової операції проти України офіційною Москвою вже остаточно ухвалене.

"Тож зараз воно може йти в будь-якому напрямку", - зазначив очільник МЗС України.

Дмитро Кулеба звернув увагу на те, що офіційний Київ досі не отримав відповіді Кремля на запрошення українського лідера Володимира Зеленського російському президенту Володимиру Путіну про переговори в зоні конфлікту на Донбасі.

Що відомо про погрози Путіна Заходу

21 квітня Володимир Путін пригрозив Заходу жорсткою відповіддю на дії, які, на його думку, загрожуватимуть безпеці РФ.

"Ми дійсно хочемо мати добрі відносини з усіма учасниками міжнародного спілкування, в тому числі і з тими, з ким відносини у нас останнім часом, м'яко кажучи, не складаються. Ми дійсно не хочемо спалювати мости, але, якщо хтось сприймає наші добрі наміри як байдужість або слабкість і сам має намір остаточно спалити або навіть підірвати ці мости, повинен знати, що відповідь Росії буде асиметричною, швидкою і жорсткою. Організатори будь-яких провокацій, які загрожують корінним інтересам нашої безпеки, пошкодують про скоєне так, як давно вже ні про що не шкодували", - публічно пригорозив Заходу Путін.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?