Путін публічно пригрозив всьому світу ядерним ударом
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін публічно пригрозив всьому світу ядерним ударом

Путін публічно пригрозив всьому світу ядерним ударом
Джерело:  online.ua

21 квітня президент Росії Володимир Путін виступив з традиційним посланням Федеральним зборам. У своєму виступі він застеріг країни від перетину червоних ліній у відносинах з Росією і пригрозив ядерним ударом. При цьому тему війни на Донбасі обійшов стороною і заявив про Україну тільки в контексті "держпереворотів".

Джерело: пресслужба Кремля

Путін провів між Росією і всім світом "червоні лінії", визначати які, як заявив глава Кремля, буде тільки Росія. Він не уточнив їх критерії, але пригрозив, що всі хто їх переступить "пошкодують так, як давно вже ні про що не шкодували". Які країни Кремль вважає ворожими, Путін також не назвав.

"Ми хочемо мати з усіма представництвами міжнародного співтовариства хороші відносини. У тому числі з тими, з ким відносини у нас, м'яко кажучи, не складаються. Ми не хочемо спалювати мости. Але якщо хтось розуміє наші добрі наміри як слабкість, то йому треба знати: наша відповідь буде асиметричною, швидкою, жорсткою. Ті, хто загрожує нашій безпеці, пошкодують так, як давно ні про що не шкодували. У нас вистачить терпіння, відповідальності, здорового глузду при прийнятті будь-якого рішення. Але, сподіваюся, в відношенні Росії нікому не прийде в голову переступити червону межу. Де вона буде проходити - це ми самі вирішимо ", - сказав Путін.

Путін доручив до 2024 року частку сучасної зброї в російських військах довести 76%, а в "ядерної тріаді" вже в 2021 році до 88%.

"Авангард" і "Пересвет" вже на бойовому чергуванні, "Сармат" - заступить в кінці 2022 року. "Посейдон" і "Буревісник" - в роботі. Найближчим часом на бойове чергування буде поставлена гіперзвукова ракета "Циклон", - підкреслив Путін.

Послання Путіна до Федеральних зборів - що говорив про Україну

Під час свого послання Путін сказал слово "Україна" всього два рази. При чому зробив це при коментарі з приводу "замаху" на Олександра Лукашенка. Путін заявив, що Лукашенко і колишнього президента-втікача України Віктора Януковича нібито хотіли вбити невідомі "під час держперевороту". Глава Кремля обурився, що "практика організації державних переворотів, плани політичних вбивств, в тому числі і вищих посадових осіб, вже всі межі перейшли".

"Як склалася б доля Білорусі - про це ніхто не думав. Так, як ніхто не думав про долю України, коли державний переворот здійснювався в цій країні", - заявив Путін.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?